Юрій Процюк: «Ми присвячуємо цю перемогу Збройним Силам України»

Зіркова команда баскетболісток Прикарпатського університету імені Василя Стефаника повернулася з польського міста Лодзь і привезла додому два комплекти нагород – золото і срібло  престижних Європейських університетських ігор. В університеті їх особисто привітав ректор Ігор Цепенда. Своїми емоціями та розповіддю про перемоги дівчата та їх тренери – декан факультету фізичного виховання і спорту, керівник команди Ярослав Яців та Юрій Процюк також поділилися з журналістами під час сьогоднішньої пресконференції в університеті.

 “Ця перемога є надважливою для України в цей складний час. Саме тому ми  присвячуємо її нашим Збройним Силам України, які зараз мужньо відбивають російську агресію’’, — підкреслив тренер команди Юрій Процюк.

Тренер збірної також повідомив, що ця перемога є путівкою для  команди на Чемпіонат світу-2022. Він відбудеться у жовтні в Туреччині. 

“Нам надзвичайно приємно, що наші студентки показали високий рівень своєї спортивної  майстерності, адже варто пам’ятати, що велика частина студентських спортивних команд, які виступали на цих іграх,  є саме представницями збірних своїх країн”, — вітав баскетболісток Ігор Цепенда. 

Нагадаємо, 16 по 30 липня у польському місті Лодзь відбулися Європейські університетські  ігри. На них студентська збірна України виборола 62 медалі – 19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових. У загальному заліку вона посіла високе друге місце і стала третьою за кількістю золотих медалей. 

Прикарпатський університет вніс у скарбничку збірної України відразу дві перемоги у командних змаганнях з баскетболу. Це золото жіночої збірної команди зі стрітболу (баскетболу 3х3) у складі Ольги Алексейчик, Вероніки Космач, Тетяни Юркевічус, Міріам Уро-Нілс та срібло у жіночому баскетболі в останній день змагань, яке вибороли Ольга Алексейчик, Вероніка Космач, Тетяна Юркевічус та Ксенія Афанасьєва, Єлизавета Мітіна, Тетяна Гаврильчик, Анастасія Венжик, Альона Самохвалова, Крістіна Узельман, Катерина Тихонова під керівництвом  декана факультету фізичного виховання і спорту, керівника команди Ярослава Яціва та тренера Юрія Процюка!                                     

21 липня студентська  жіноча збірна команда з баскетболу 3х3 Прикарпатського національного університету у фіналі Європейських університетських ігор виграла з рахунком 14:12 у боротьбі зі збірною університету Любляни (Словенія). На своєму шляху до золота українки перемогли збірні Хорватії (університет Загребу) з рахунком 21:12 та Австрії (університет Відня) з рахунком 21:19.     

30 липня у останній день Європейських ігор студентська жіноча збірна команда з баскетболу Прикарпатського національного університету стала срібним призером. Наші спортсменки провели блискучу серію ігор з суперницями з університетів Угорщини (95:54), Португалії (81:66), Франції (59:56), Чехії (65:58). Вони перемогли навіть володарок поля – польських студенток із Технологічного університету Лодзі з рахунком 87:57, але поступились румункам з університету Пітешті з рахунком 54:44. Саме це, на жаль, згідно з правилами колової системи, не дозволило українкам взяти ще одне золото престижного турніру.