Пресконференція з нагоди завершення роботи транскордонного проєкту «Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету»

8 серпня 2022 року о 12.00 год. у  Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (каб.233, Центр MoPED, 2-ий поверх, центральний корпус університету, вхід з вул.Чорновола) відбудеться пресконференція за результатами завершення роботи транскордонного проєкту  “Персоналізовані підходи для попередження ожиріння та діабету “– Спільна операційна програма Румунія-Україна 2014-2020– PrePOD – No 2 SOFT/4.1/56” .

У заході беруть участь ректор Прикарпатського університету, професор Ігор ЦЕПЕНДА;  провідний вчений України, біохімік, доктор біологічних наук, професор, лауреат премій «Scopus Awards Ukraine» та «Web of Science Award Ukraine», завідувач кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук ПНУ Володимир ЛУЩАК; партнери з Румунії (онлайн); викладачі та студенти кафедри біохімії та біотехнології – учасники проєкту; лікарі та вчителі.

У межах програми заходу в основній частині відбудеться представлення результатів роботи проєкту за період 2021-2022 рр. У заключній частині заходу фахівці проєкту проведуть обстеження , які  включають визначення маси тіла, зросту, окружності талії, артеріального тиску і пульсу; рівня глюкози капілярної крові, високочутливого С-реактивного білка (CRP+Hs-CRP), рівня окремих форм ліпідів (загального холестерину, тригліцеридів, ліпопродеїдів низької та високої щільності, індексу атерогенності) та рівня глікованого гемоглобіну (HbA1c) у крові. Вказані показники необхідні для розрахунку ризиків розвитку надмірної ваги, ожиріння і діабету 2 типу.  

Пряма трансляція заходу буде на Facebook сторінці кафедри біохімії та біотехнології: 

https://www.facebook.com/kbb.pnu.edu.ua

Приєднатися до онлайн-заходу можна за покликанням: 

https://pu.webex.com/meet/mpnu