Прикарпатський реалізовуватиме нові проєкти в сфері туризму

Сьогодні ректор університету, професор Ігор Цепенда провів робочу зустріч з головою правління Громадської спілки “Всеукраїнська асоціація гідів” Яніною Гавриловою. На ній також були присутні декан факультету туризму, професор Володимир Великочий; заступниця декана, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Раїса Загнибіда; кандидатка економічних наук, доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Лілія Лояк та тренер-методист ГС “Всеукраїнська асоціація гідів” Вячеслав Арещенко.  

Учасники зустрічі обговорили основні напрями партнерства у сфері туризму. Зокрема, йшлося про спільні проєкти з підготовки професійних гідів та фахівців з надання послуг гастрономічного туризму. Під час розмови присутні підкреслили важливість реалізації партнерських проєктів, які в подальшому будуть сприяти не лише підготовці високопрофесійних фахівців у туристичній сфері, а й сприятимуть розвитку територіальних громад краю.

Ректор університету Ігор Цепенда звернув увагу представників Громадської спілки “Всеукраїнська асоціація гідів” на міжнародні проєкти Прикарпатського університету – міжнародний науковий центр «Обсерваторія» та міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі. У контексті цього він зауважив, що вони є добрим майданчиком для розвитку двостороннього партнерства. 

Зі свого боку голова правління Громадської спілки “Всеукраїнська асоціація гідів” Яніна Гаврилова  зауважила, що організація представляє українських гідів на міжнародному рівні і є дійсним членом двох авторитетних об’єднаннях – WFTGA (Всесвітня федерація туристичних асоціацій гідів та WFTGA (Всесвітня федерація туристичних асоціацій гідів). Методисти-викладачі Спілки проводять навчальні лекції, екскурсії та тренінги для гідів, а також здійснюють підготовку гідів за програмою, яка відповідає сучасним вимогам та стандарту ДСТУ 15565:2016. Яніна Гаврилова висловила зацікавленість у співпраці з факультетом туризму та втіленні спільних проєктів.   

На завершення зустрічі ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та голова правління Громадської спілки “Всеукраїнська асоціація гідів” Яніна Гаврилова підписали Меморандум про співпрацю.

  • Меморандум у сфері туризму