Прикарпатський увійшов до міжнародного альянсу European Digital UniverCity (EDUC)

Прикарпатський університет розширює міжнародне асоційоване партнерство. Підписано раніше анонсований Меморандум про взаєморозуміння з міжнародним альянсом європейських університетів European Digital UniverCity (EDUC).

EDUC є інтегрованим європейським університетом, до складу якого входять вісім університетів-партнерів. Координатор альянсу EDUC – Потсдамський університет, зі своїми членами – Університетом Кальярі, Університетом Джауме, Університетом Масарика, Університетом Парижа Нантер, Університетом Печа, Потсдамським університетом, Університетом Ренна І, Університетом Південно-Східної Норвегії та відтепер і Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника – декларують визнання цінності довгострокової академічної та інституційної співпраці.

Про підписання Меморандуму між альянсом та ПНУ йдеться, зокрема, і на офіційному сайті координатора EDUC:https://www.uni-potsdam.de/en/headlines-and-featured-stories/detail/2022-11-08-showing-the-way-ukrainian-university-joins-educ-european-university-alliance

Ключовими напрямами майбутньої співпраці є спільна участь у зустрічах між європейськими університетськими альянсами, представниками Європейської Комісії та українськими університетами для вивчення особливих потреб українських університетів, які перебувають в умовах іноземної агресії та окупації, підтримка ще тіснішої інтеграції українських університетів у Європейський освітній простір, а також спільна підготовка проєктних заявок.

Детальніше зі змістом Меморандуму можна ознайомитись на сайті Проектно-освітнього центру «Агенти змін» у рубриці «Партнери»: https://cutt.ly/hMytK7c .