Викладачі університету побували з навчальним візитом у Хайдельберзькому педагогічному університеті (Німеччина)

Доцентки кафедри англійської філології факультету іноземних мов Ольга Білик, Наталія Іванотчак та Наталія Пилячик побували з навчальним візитом у Хайдельберзькому педагогічному університеті (Німеччина) в рамках проєкту  MultiEd Erasmus+. 

Зазначимо, що у навчальному візиті взяли участь викладачі з університетів, які є учасниками проєкту: Тартуський університет (Естонія), Хайдельберзький педагогічний університет (Німеччина), Астонський університет (Англія), Запорізький національний університет, Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Горлівський інститут іноземних мов, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. 

У межах програми наші науковиці пройшли інтенсивну програму підготовки, організовану німецькими колегами, для успішного впровадження CLIL-методології та багатомовної освіти в Україні. Також прослухали лекції про особливості системи освіти Німеччини, ознайомилися з моделлю фізично-активного викладання, обговорили новітні засоби унаочнення навчального матеріалу, різницю між критикою та критичним мисленням у процесі навчання, а також взяли участь в зустрічі з викладачами Центру інклюзивної освіти Хайдельберзького педагогічного університету.

Родзинкою програми стало відвідування та обговорення уроків із застосуванням CLIL-методології, проведених студентами-практикантами Хайдельберзького педагогічного університету в школах міста.

Після завершення стажування усі учасники отримали сертифікати.