15-та річниця кафедри готельно-ресторанної та курортної справи та науково-практична інтернет-конференція

6 грудня, кафедра готельно-ресторанної та курортної справи, факультет туризму Прикарпатського національного університету святкувала 15 років від її створення.

З цього приводу на факультеті туризму було проведено урочисті заходи присвячені 15-ччю кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, факультету туризму:
  • Святочна академія;
  • Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України».

Розпочали урочисті заходи з привітальних слів ректора Прикарпатського національного університету Ігоря Цепенди, декана факультету туризму Володимира Великочого та завідувача кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Володимира Клапчука.

Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи, факультет туризму отримала такі грамоти та подяки:

Грамота:

– Івано-Франківська обласна державна адміністрація управління культури, національностей та релігій нагороджує колектив кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму (завідувач кафедри – професор доктор історичних наук Володимир Клапчук) за вагомий внесок у збереження і розвиток національної культурної спадщини та з нагоди 15-річчя кафедри.

Грамота:

– Івано-Франківська обласна державна адміністрація управління культури, національностей та релігій нагороджує Клапчука Володимира Михайловича доктора історичних наук, кандидата географічних наук, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, за значний особистий внесок у дослідження та популяризацію національної культурної спадщини та з нагоди 30-річчя відновлення державності України.

Грамоти:

Івано-Франківська обласна державна адміністрація управління культури, національностей та релігій нагороджують доцента Лілію Лояк та асистента Ірину Румянцеву працівників кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію культурної спадщини на Прикарпатті.

Подяка від завідувача кафедри Василя Шикеринця та колективу кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту з нагоди 15-ччя створення кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму.

Привітання від Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу, директора коледжу Василя Бабінця з чудовою датою- 15-річчям створення кафедриготельно-ресторанної та курортної справи.
 
Напрями роботи конференції:

– історія готельно-ресторанної та курортної справи Українських Карпат;
– інноваційні технології сучасного готельно-ресторанного бізнесу;
– регіональні проблеми розвитку курортної та готельно-ресторанної справи;
– вплив пандемічної кризи на готельно-ресторанний бізнес;
– стратегічні напрями формування та розвитку національного туристичного продукту;
– правові аспекти та фінансово-економічні механізми функціонування готельно-ресторанного бізнесу.

У конференції, що відбувалася у змішаному режимі, прийняло участь 105 осіб з числа академічної спільноти, студентства, стейкхолдерів, зацікавлених осіб.

Загалом опубліковано 71 статтю та тези. Модератором конференції була доц. Ірина Мендела. За результатами конференції опубліковано матеріали (458 с.). Головний редактор – проф. Володимир Клапчук.