Симпозіум між Університетом Східної Англії та Прикарпатським національним університетом

14 грудня відбувся симпозіум в онлайн форматі між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Університетом Східної Англії у рамках ініціативи Twinning («Єднання»).

Під час вступного слова перша проректорка університету Валентина Якубів відзначила актуальність такої ініціативи та важливість побудови довгострокового стратегічного партнерства з колегами із університету Східної Англії. Також розповіла про основні досягнення університету, ключові проєкти та наявні можливості.

Ректор університету Східної Англії Девід Річардсон висловив підтримку Україні та українському народу, відзначив, що університет готовий до співпраці та розвитку партнерства, у результаті чого мають бути створені спільні дослідницькі та інноваційні проєкти.

У заході взяло участь більш ніж 140 учасників від нашого університету та Університету Східної Англії. У ході дискусій було окреслено основні можливості для співпраці у контексті дослідницьких проєктів та академічних обмінів. Учасникам було запропоновано перейти до однієї з трьох дискусійних сесій, де вже більш детально обговорювались наукові ідеї та спільні точки дотику між нашими науковцями. Колеги з обох університетів підтвердили готовність до наступного етапу у розвитку співпраці.

На завершальному етапі симпозіуму модератори секцій узагальнили отримані ідеї та окреслили наступні кроки у партнерстві. Партнерство у рамках ініціативи Twinning показує здатність представників освіти об’єднуватися, підтримувати один одного та удосконалюватись.