Марія Ткачівська – лауреатка Міжнародної літературно- мистецької премії імені Пантелеймона Куліша

Завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу, докторка філологічних наук, професорка, письменниця Марія Ткачівська цьогоріч стала лауреаткою Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша за роман «Княгиня Острозька».

«Тільки чотири місяці тому я отримала визначну для мене нагороду Фундації Українського Вільного університету в Мюнхені за роман «Княгиня Острозька», а тут знову чергова приємність. Для мене ця Міжнародна літературно- мистецька премія, як і постать Пантелеймона Куліша, є особливими, бо йдеться не тільки про глибокого знавця українського літературно-критичного процесу, письменника, етнографа, мовознавця і патріота, але й про визначного перекладача. Оскільки моя діяльність як науковця і викладача пов’язана з перекладами, то ця нагорода особливо цінна для мене. Я читаю низку перекладознавчих курсів і часто демонструю студентам фрагменти доробку Кулішевої перекладацької творчості. Я щаслива, що можу поєднувати свою професійну діяльність із літературною творчістю, яку цінують і відзначають. Тому безмежно вдячна журі Конкурсу, що високо оцінило мій роман «Княгиня Острозька», – каже Марія Ткачівська.

Міжнародна літературно-мистецька премія імені Пантелеймона Куліша — заснована в 2011 за сприяння Національної спілки письменників України та міжнародних громадських організацій з метою розвитку українського книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів.

З 1 листопада 2014 засновником премії є Міжнародна літературно-мистецька академія України. Щороку Комітет визначає і нагороджує лауреатів премії, які мешкають в Україні та за кордоном. Нагорода вручається раз у житті.