Університет чекає на тих, хто розбудовуватиме європейську Україну після Перемоги!

Все про вступ-2023 до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника сьогодні дізналися всі бажаючі, хто підключився до Дня абітурієнта.

В онлайн заході взяло участь близько 600 учасників. Це – випускники шкіл Івано-Франківщини, Закарпаття їх батьки, вчителі та працівники відділів освіти територіальних громад. 

Консультації розпочалися зі знайомства з ректором Прикарпатського університету Ігорем Цепендою.

«Щиро вітаю наших майбутніх студентів, ваших батьків та всіх тих, хто сьогодні вболіває за вас та за те, щоб ви вчилися та здобували вищу освіту в Україні. Адже у присутніх на цій зустрічі немає жодних сумнівів: незважаючи на російську агресію – ми переможемо! А отже нашій країні як ніколи будуть потрібні фахівці високого рівня. Увесь світ концентруватиме увагу саме на молодих українцях, які залишаються тут та хочуть відновлювати свою країну. Тому величезні ресурси, які сьогодні є в Європейському союзі та США будуть спрямовані саме на вас», — пояснив ректор.

Також він наголосив на тому, що Прикарпатський університет впродовж багатьох років скеровує свої погляди на найкращі, найуспішніші університети провідних демократій світу. Університет віддавна реалізовує програми подвійних дипломів для своїх студентів. Погляди багатьох фондів, які підтримують Україну, сьогодні скеровані на Прикарпатський університет. ПНУ має більше 50 стипендій для найкращих, успішних студентів, для особистостей, які добре навчаються і хочуть віддавати свій час, енергію і знання людям. Зокрема, це можливість отримувати додаткову стипендію у розмірі тисячу доларів. Все це є свідченням того, що іноземні партнери Прикарпатського університету бачать в ньому той науковий осередок, який готує якісних фахівців.

Сьогоднішні абітурієнти ПНУ, за словами ректора Ігоря Цепенди, не тільки зможуть обрати собі освітні програми, але й впродовж багатьох років матимуть змогу розширювати, змінювати і поглиблювати їх. Університет має навчальні програми, які дозволять його студентам мати семестрові програми у провідних університетах Європейського Союзу. 

«Ми створюємо умови для постійних контактів з молоддю світу. Незабаром завершується будівництво Міжнародного центру зустрічі студентської молоді України і Польщі, який стане платформою для вас не тільки в гармонійному розвитку особистості, а в першу чергу, в контактах з молодими людьми із закордону, лідерами, які будуть приїжджати в Карпати для того, щоб спілкуватися, розширювати свої можливості та поглиблювати знання. Ми прагнемо дати вам не тільки грунтовні знання, а й створити різноманітні умови для всебічного розвиткуі. З одного боку, ви будете мати можливість брати участь в самодіяльних гуртках. З іншого боку, ви можете стати учасниками міжнародних спортивних змагань. Зараз ПНУ пишається здобутками своїх студентів-спортсменів, які входять в національну збірну України та стають чемпіонами Європи і світу. Тож запрошую вас до нашої університетської родини!», – підкреслив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда.

Далі покрокову інструкцію з детальною інфографікою щодо всіх деталей вступу-2023 абітурієнтам надав відповідальний секретар Приймальної комісії, проректор з науково-педагогічної роботи Едуард Лапковський. Після цього він разом із заступником директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Іваном Любінцем відповіли на найбільш актуальні питання щодо вступу, які надійшли в чат під час зустрічі.

У межах програми Дня відкритих дверей майбутні абітурієнти мали можливість під’єднатися до персональних кабінетів інститутів, факультетів та коледжу Прикарпатського університету та у форматі запитань-відповідей дізнатися детальніше про навчання на спеціальностях. 

Всі деталі щодо вступу можна також знайти на офіційному сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у рубриці Вступ до університету.

Відео з Дня абітурієнта можна переглянути на сторінці Прикарпатського університету за покликанням: https://pnu.edu.ua/.