Запрошуємо на Міжнародну конференцію «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках»

18-22 вересня 2023 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника проходитиме 18-та Міжнародна конференція «Інформаційно- комунікаційні технології в освіті, дослідженнях та індустріальних додатках» (ICTERI 2023).

20 вересня, у середу, о 09:30 в Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU Ecosystem” (MoPED) розпочнеться офіційне відкриття конференції за участі першої проректорки Прикарпатського університету Валентини Якубів та керівників програм конференції.

Конференція пропонує до обговорення актуальні питання сучасної науки, зокрема, в онтології, машинному навчанні, великих даних, ІТ-освіті та ІТ в освіті.

Гарною традицією є також доповіді запрошених доповідачів, присвячені найновішим практичним здобуткам науки. Так, цього року на конференції запрошені два доповідачі: Мауро Валлаті, професор університету Хаддерсфілда (Велика Британія) розповідатиме про досвід використання штучного інтелекту для планування в управлінні міським рухом (https://icteri.org/icteri-2023/speaker/mauro-vallati/); Іоанніс Цамардінос, професор Критського університету (Греція) зосередиться на проблемах автоматизованого машинного навчання та вибору дизайну платформи JADBio (https://icteri.org/icteri-2023/speaker/ioannis-tsamardinos/).

ICTERI стрімко розвивається як географічно так і якісно, але незмінним залишається міжнародна команда, як багато років допомагає розвивати конференцію: Вадим Єрмолаєв (Запорізький національний університет), Олександр Співаковський (Херсонський державний університет), Микола Жолткевич (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна), Микола Нікітченко (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Хейнріх Майєр (Університет Альпен-Адрія, м. Клагенфурт, Австрія).

Участь безкоштовна. Конференція цього року проходитиме у змішаному режимі (https://icteri.org/icteri-2023/hybrid/). Тож приєднуйтесь до віртуальної чи презентаційної участі. Мова конференції: англійська.

Програму конференції можна переглянути за покликанням https://easychair.org/smart-program/ICTERI2023/

Слідкуйте за новинами на сайті конференції https://icteri.org/icteri-2023/

Довідково. Історія цієї конференції, сьогодні відомої як ICTERI, розпочалася в Херсоні у 2001 році і по 2014 рік вона проводилася саме у Херсонському державному університеті. У подальші роки конференцію приймали: Національний університет «Львівська політехніка» (2016), Київський національний університет імені Тараса Шевченка (2016, 2017, 2018), Херсонський державний університет (2019), Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (2020). І ось цього року Конференцію прийматиме Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (https://pnu.edu.ua/uk/).