Відзначення 20-річчя спеціальності хореографія!

В рамках святкування 20-річчя відкриття спеціальності хореографії Прикарпатського Національного університету імені В. Стефаника відбувся вечір-присвята “Життя у танці”, пам’яті професора, заслуженого працівника культури Богдана Стаська (керівника народного вокально- хореографічного ансамблю “Верховинка”). Знаний в мистецьких колах як педагог, фольклорист і невтомний дослідник хореографічної культури Західного регіону.

Глядачі були в захваті від цікавих танців “Верховинки”, які за 20 років зібрались знову та згадали свої студентські роки, репетиторами яких були – доцентка, кандидатка мистецтвознавства Наталя Марусик та завідувачка секції хореографії Світлана Васірук.

Разом з “Верховинкою” в заході прийняли участь зразковий ансамбль народного танцю “Веселкові коралі” (керівник Наталія Гарбуз- випускниця “Верховинки”) та Івано-Франківський муніципальний оркестр народної музики “Рапсодія” (керівник Заслужений артист України Любомир Никорак, концертмейстер – Олег Юзюк).

Ансамбль танцю “Дивоцвіт” представила керівниця, кандидатка мистецтвознавства Ольга Квецко.

Поєднання традицій та сьогодення доповнило вечір-присвята Богданові Стаську ”Життя в танці” новими ідеями для створення цікавих творчих проєктів.

В рамках заходу зібрано кошти (21650 грн) на придбання тепловізора для першого стрілецького батальйону першої танкової окремої Сіверської бригади.