Природничий коворкінг для школярів

На факультеті природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника запрацював природничий коворкінг для школярів, яких об’єднує зацікавленість до вивчення природничих дисциплін.

Природничий коворкінг – це робочий простір, де кожен його учасник зможе стати справжнім експериментатором, винахідником та новатором. Поруч з менторами талановиті школярі зможуть втілити в реальність власні наукові проєкти, знайти однодумців та зорієнтуватись на виборі майбутніх професій, отримати доступ до навчальних ресурсів для їх подальшого розвитку.

«В умовах сьогодення, ми прагнемо створити середовище для школярів, куди вони зможуть прийти та поекспериментувати з власними науковими розробками, навчитися працювати з мікроскопом, досліджувати світ природи й власними руками доторкнутись до науки. Цей простір об’єднає зацікавлених школярів біологією, екологією, хімією, біохімією, географією, STEM-освітою. Це сприятиме обміном ідеями та знаннями в цих напрямках, а відтак – виникненню новаторських проєктів!», – каже координаторка коворкінгу, доцентка кафедри біології та екології ПНУ Неля Долинко.

Ідея коворкінгу полягає у створенні навчально-наукової локації для школярів міста Івано-Франківськ та області, де вони зможуть спільно працювати над дослідженням, обмінюватися ідеями; розвивати свої проєкти й отримувати поради та допомогу від однодумців; зможуть довершити свої теоретичні знання практичними вміннями в роботі з мікроскопами, лабораторним обладнанням тощо.

Природничий коворкінг слугуватиме стартовим майданчиком для зародження учнівської наукової спільноти, яка представлятиме свої власні наукові розробки під час участі в різноманітних конкурсах та предметних олімпіадах.

Організація роботи в коворкінгу передбачає попереднє бронювання робочого місця, шляхом заповнення реєстраційної форми: https://forms.gle/LN5ZTJQ2qr2Q5Bvq7 із зазначенням дати, часу та природничого напрямку, в якому учень бажає попрацювати.

За детальною інформацією слід звертатись до Нелі Долинко – доцентки кафедри біології та екології (nelia.dolynko@pnu.edu.ua).