Академію вільної боротьби Прикарпаття відвідав т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний

17 лютого в Академію вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина на базі Прикарпатського національного університету завітали разом із командою т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, народний депутат України Едуард Прощук, начальник управління спорту та молодіжної політики області Орест Оклієвич, декан факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Яців та інші почесні гості.

Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного ознайомили з обладнаним новим сучасним тренувальним комплексом, який реалізований за міжнародними стандартами.

З нагоди зустрічі, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда подарував т.в.о. Міністру молоді та спорту України Матвію Бідному картину талановитого художника Володимира Сандюка та привітав з приїздом на Прикарпаття, зокрема в Прикарпатський університет.

«Радий бачити, що на Прикарпатті потужно розвивається боротьба. Це один із моїх улюблених видів спорту. Всі ми вболіваємо сьогодні за наших спортсменів. Хочу вам побажати, щоб скоро ми побачили вас на найвищих п’єдесталах світу. Нехай Перемога завжди йде з вами по життю, а ваша впевненість та наполегливість працює завжди на вас і допомагає в боротьбі за нашу країну. Ви одна з найкращих частин нашого суспільства. Боротьба – це дуже благородний вид спорту. Пам’ятайте, що у вас ще все попереду, ми віримо у вас. Слава Україні!», – побажав борцям т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

Також Міністр нагородив декана факультету фізичного виховання та спорту ПНУ Ярослава Яціва Знаком пошани за його активність та життєву позицію в честь нещодавнього ювілею.

«Дуже радіємо з того, що Матвій Вікторович та його команда завітали до нас в Академію боротьби. Дякуємо за підтримку та співпрацю! Це для нас цінно!», – подякував народний депутат України Едуард Прощук.

«Вітаємо вас у стінах Академії! У нас дуже амбітні борці і навіть у такий складний час ми прагнемо завжди розвиватися. Ми хочемо, щоб український спорт, українська пісня, українське мистецтво завжди жили. Тоді світ побачить, що ми, як нація, дійсно існуємо і несемо важливу місію для своєї країни і не тільки», – підкреслив головний тренер Академії – заслужений тренер України з вільної боротьби Іван Курилюк.

Нагадаємо, Академія вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина була створена у 2020 році на базі Прикарпатського національного університету. Ініціатори створення Академії – народний депутат України, президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області Едуард Прощук та заслужений тренер України Іван Курилюк. В Академії боротьби обладнали новий сучасний тренувальний комплекс за міжнародними стандартами.