Менеджмент в сфері ІТ: особливості та перспективи розвитку

В рамках систематичної співпраці кафедри менеджменту в інформаційних технологіях факультету управління Прикарпатського національного університету зі стейкхолдерами майбутні управлінці, які здобувають ОР бакалавра за освітньо-професійною програмою «Менеджмент у сфері інформаційних технологій» стали учасниками цікавої дискусії з фахівцями-практиками сфери ІТ.

За сприяння завідувача кафедри, кандидата економічних наук, доцента Наталії Гой та доцента кафедри Ірини Боришкевич здобувачі освіти мали можливість поспілкуватися з практиками та отримати цінні поради й рекомендації щодо особливостей професійної підготовки менеджерів в сфері ІТ та важливості навчання задля реалізації особистих планів працювати в команді.

Мирослав Голодинський, провідний інженер-програміст Інформаційного відділу (Support Consultant), розповів про можливості професійного зростання в сфері ІТ, важливість командної роботи, перспективи розвитку та технологічне забезпечення управлінських процесів.

Студенти дізналися від Віталія Вінтоняка, старшого керівника проєктів в компанії «Soft serve», про особливості побудови кар’єри менеджера, постійну самоосвіту, функції менеджерів.

Ростислав Кузюк, головний інженер-програміст відділу інформаційних технологій АТ «Укрексімбанк» філії в м.Івано-Франківську, подав корисну інформацію про особливості роботи менеджерів інформаційного забезпечення структурних підрозділів фінансової сфери.

Ігор Полатайко, Senior Software Engineer, Solutions Architect/Engineering Manager на поточному проекті для клієнта, викладач курсів «Архітектура та проектування програмного забезпечення» та «Програмування мовою Java», розповів про свій шлях в ІТ-сфері як менеджера та педагогічних досвід, порекомендував студентам власні методики використання інструментів неформальної освіти.

Для майбутніх фахівців в управлінській сфері є важливим можливість поєднувати в процесі навчання різноманітні методи та форми роботи задля забезпечення якісної підготовки менеджерів у сфері інформаційних технологій.