Запеклі хроніки війни: відвертий діалог бійців зі студентською молоддю

Навчально-виробнича лабораторія виховної та психолого-педагогічної роботи (НВЛВППР) ПНУ продовжує реалізацію комплексно-цільової програми з національно-патріотичного виховання для студентів, створеної на базі НВЛВППР та затвердженої Вченою радою університету 27 вересня 2023 року.

19, 20, 22 лютого 2024 відбулися зустрічі студентів 1-3 курсів фізико-технічного факультету, факультету математики та інформатики, факультету психології, факультету фізичного виховання і спорту, факультету управління. Загальна кількість присутніх на заході– 238 осіб з долученням заступників з виховної роботи та кураторів академічних груп даних підрозділів з військовими ветеранами.

На зустріч зі студентами прийшли військовий ветеран, офіцер ЗСУ Богдан Рожелюк та військовий ветеран Добровольчого Українського Корпусу, керівник Всеукраїнського ГО «Добровольчий Український Корпус», позаштатний радник голови обласної військової адміністрації з питань учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, добровольців в зоні проведення АТО/ООС, помічник депутата обласної ради Віталій Мартинов (псевдо «Віктор Тихенький»).

Теми комунікації бійців з аудиторією: «Запеклі хроніки війни: тяжкі уроки війни та відвертий діалог бійців зі студентською молоддю», «Особливості спілкування з військовослужбовцями і військовими ветеранами та типові зміни у поведінці військових».

Потреба у таких зустрічах була підтверджена десятками різнопланових питань до військових ветеранів ЗСУ від студентської аудиторії та побажаннями щодо подальших аналогічних зустрічей. Заплановані заходи розробляються та організовуються працівниками лабораторії на засадах системності, методичного забезпечення, у співпраці з навчальними структурними підрозділами та створеною ініціативною групою.

Основні напрями реалізації національно-патріотичного виховання в університеті: військово-патріотичний, морально-етичний, громадянсько-патріотичний, екологічний та з питань здорового способу життя.

Цикл національно-патріотичних заходів триває та передбачає долучення усіх навчальних структурних підрозділів університету.

All-focus