Відбулась конференція «Актуальні проблеми сучасної дошкільної освіти: психолого-педагогічний аспект»

26 лютого на кафедрі теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти педагогічного факультету на базі Центру інноваційних освітніх технологій ПНУ відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної дошкільної освіти: психолого-педагогічний аспект».

У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти: модератор конференції Наталія Захарасевич; завідувачка кафедри, професорка Людмила МАЦУК; професорки Неллі Лисенко, Олександра Лисенко, Галина Борин; доцентки Наталія Кирста, Надія Лазарович, Ірина Скоморовська, Тамара Дмитраш-Марчій, Маріанна Матішак; студенти ІІІ та IV курсу спеціальності «Дошкільна освіта».

Відкрила конференцію завідувачка кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти професорка Людмила Мацук, зазначивши важливість поєднання теоретичних напрацювань вчених і практичних розробок педагогів та методистів, які є на часі у процесі модернізації освітнього процесу ЗДО. З вітальним словом виступила заступниця декана з наукової роботи професорка Оксана Цюняк, побажавши успіхів учасникам.

Студенти 3 та 4 курсів виголосили доповіді: Діана Клюшта  «Виховання культури спілкування у дітей старшого дошкільного віку»; Наталія Казбекова «Писанкарство як засіб розвитку творчого потенціалу дітей дошкільного віку»; Ірина Круцик «Експериментування у навчанні математики дітей дошкільного віку»; Мар’яна Куліш  «Вплив здоров’язберігаючих технологій на розвиток рухової активності дітей старшого дошкільного віку»; Валентина Ясінська «Професійна діяльність вихователя в інклюзивному середовищі ЗДО з дітьми ВПО»; Іванна Баран «Екскурсія як форма організації екологічного виховання дітей дошкільного віку»; Огородник Марія «Дальтонізм у дітей дошкільного віку : причини, види,  діагностика»; Анастасія Вольвин «Психолого-педагогічні особливості залучення дошкільників до трудової діяльності»; Юлія Мартинюк «Дистанційні ігри для дітей передшкільного віку як вимога сучасності».

Під час конференції студенти демонстрували високий рівень теоретичних засад і власні позиції застосування методичних аспектів окреслених проблем у своїх наукових дослідженнях.

На завершення модератор конференції доцентка Наталія Захарасевич подякувала всім учасникам за змістовну дискусію, цікаві презентації та творчу атмосферу.