Мистецтво для підтримки українських Героїв

8 березня працівники кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв професор Богдан Губаль, доцентка Надія Бабій на запрошення міського голови м. Надвірна Зіновія Андрійовича відвідали мерію та Арт-простір Надвірнянської дитячої художньої школи.

Зіновій Андрійович – український політик, міський голова Надвірної (2006–2019 та з 2020 го), народний депутат ІХ скликання у 2019–2020-х роках, випускник художньо-графічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника 1994-го року.

Професор Богдан Губаль на зустрічі подарував пастель, який стане лотом одного з ближчих аукціонів для підтримки українських Героїв, а монографія Надії Бабій «Актуальні культурно-мистецькі практики та процеси Західної України кінця ХХ – початку ХХІ століття: культурні домінанти, форми репрезентації, перспективи» – доповнить фрагменти подій, у яких мистецтво так само було зброєю!

Богдан Губаль – майстер художнього текстилю, майстер гобеленів. Заслужений діяч мистецтв України. Працює в художньому текстилі, дизайні інтер’єру, акварелі, пастелі, графічному дизайні. Автор раціоналізаторських винаходів у галузі дизайну інтер’єру, меблів та розпису тканини.

Пастель – одна з обраних технік, у якій працює Богдан Губаль. Багато експериментує з кольором тла і колірними підкладками. Сухий матеріал крейда – міниться, блищить, створює враження глибини, чи навіть прориває простір, але техніка – ніщо, порівняно з духом, що наповнює твори митця.

Творче кредо художника: «Вічний рух і одна мить». Твори Богдана Губаля зберігаються в 20-ти визначних музеях: Івано-Франківська, Казані, Львова, Хмельницького, Дрогобича, Рівного, Переяслав-Хмельницького, Києва, Ньїредьгази (Угорщина), Вінніпеґа (Канада), Торонто (Канада), в приватних збірках Австрії, Великобританії, Франції, США, Чехії, Канади, Ізраїлю, Татарстану, Фінляндії, Австралії, Кореї».