Наша студентка – переможець конкурсу студентських туристичних проєктів  

Студентка 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» Діана-Марія Крайник узяла участь у конкурсі студентських туристичних проєктів і стартапів, який провів департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації, та здобула в ньому 3 місце.

Конкурс створений задля підтримки талановитого юнацтва, яке навчається в закладах передвищої та вищої освіти Івано-Франківської області, а також сприяння самореалізації студентів, заохочення їх до подальшої діяльності у сфері туризму. Він проходить у декілька турів.

Цьогоріч до фінального етапу потрапило дев’ять заявок із чотирьох закладів освіти Івано-Франківщини. 26 березня 2024 року відбулося засідання конкурсної комісії з оцінювання проєктних заявок, на якому студенти презентували свої ініціативи. 

Проєкт Діани-Марії Крайник «Веломаршрут “Коло історії”» (науковий керівник – професор кафедри початкової освіти Галина Білавич) потрапив до фінального етапу та був успішно презентований її авторкою.

Талановита студентка захистила свою науково-туристичну ідею, важливим складником якої з-поміж іншого стали питання розвитку шкільного краєзнавства, музейної педагогіки, національно-патріотичного виховання дітей та юнацтва, формування історичної пам’яті, здоров’язбереження тощо. Діана-Марія Крайник дала відповіді на запитання членів авторитетної комісії, переконала їх в актуальності, доцільності, практичній та науково-освітній значущості проєкту «Веломаршрут «Коло історії».

Цього успіху досягнуто за активної підтримки партнера – Старобогородчанської сільської ради, зокрема п. Петра Кульби – заступника сільського голови Старих Богородчан.