Студентів-митців відзначено за волонтерську діяльність

17 квітня керівництво Навчально- наукового інституту мистецтв вручило подяки 22 студентам кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації за активну волонтерську діяльність у підтримці ЗСУ.

Впродовж навчального року студенти розписували використані елементи боєприпасів, які згодом були реалізовані на благодійних аукціонах. Вилучені за них кошти спрямовувалися на потреби наших захисників. Напередодні студенти завершили роботу над черговою партією лотів для аукціонів.

Директор Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ Володимир Федорак зазначив: «Мистецькі роботи з розпису гільз та мілітарних тубусів наших студентів є особливими. В умовах московсько-української війни – це прояв громадянської позиції патріотичної української молоді, яка таким чином допомагає ЗСУ і наближає довгоочікувану Перемогу. Адже всі роботи будуть реалізовані на аукціонах, і кошти будуть спрямовані на придбання необхідних засобів для українських військових. З іншого боку – це прояв хисту і вмінь юних художників, які вкладають у свої роботи певний зміст і свій стиль. А ці елементи формують в них важливий досвід і мистецьку перспективу».