Студенти-інформатики здобувають досвід серед фахівців ІТ-компаній

В Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника завершився навчальний проєкт «Освіта, як проєкт» (EdPro), який тривав чотири місяці. У рамках проєкту студенти 3-4 курсів спеціальностей комп’ютерні науки, інформаційні системи та технології отримали можливість отримати практичний досвід працюючи пліч-о-пліч з провідними фахівцями ІТ-компанії.

Проєктом керували ментори Михайло Шелудяков, Юрій Дубик і Андрій Дуднік, які допомогли студентам обрати проєкт для власної розробки оцінивши всі пропозиції. За результатами обговорення, був обраний проєкт «Мій розклад» над яким команда студентів працювала донедавна пройшовши весь цикл розробки програмного забезпечення під наглядом Тетяни Мандибур; Андрія Дудніка, Ольги Мочерняк; Анастасії Бліднар та Василя Іваночко. Фінальна зустріч проєкту була присвячена підсумуванню результатів.

Студенти отримали високі оцінки від менторів та керівництва університету за свої роботи, які будуть цінні для їхнього портфоліо.

Закриття програми включало презентацію проєкту студентами та обговорення перспектив і подальшого розвитку спільно з проректором з науково-педагогічної роботи університету Едуардом Лапковським. У подальшому шляху підтримка таких проєктів передбачатиме робочий цикл тривалістю 5 років, протягом яких старші студенти будуть передавати набутий досвід молодшим.

Завершуючи зустріч, кожен учасник зміг поділитися своїми думками та очікуваннями, а також отримали сертифікати за участь.