Факультет психології відзначили за волонтерську діяльність

Сьогодні, 23 квітня, символічно у відзначення Всеукраїнського дня психолога на факультеті психології ПНУ імені Василя Стефаника відбулося урочисте вручення студентам і викладачам прапора й грамоти від командування та особового складу військової частини Національної гвардії України. Це за підтримку прикарпатських захисників на передовій, патріотизм, державницьку позицію та незламну віру у нашу спільну Перемогу! На зустрічі були присутні випускник магістерської освітньої програми «Психологія», громадський діяч, волонтер і військовослужбовець Руслан Павлов, командир частини «Полк імені Семена Височана», полковник Вадим Ліневський, молодший лейтенант 50 полку імені полковника Семена Височана НГУ Олександр Богачов.

На початку зі словами привітання виступила декан факультету психології Лариса Заграй: «Дорогі студенти, колеги! Вітаю із Всеукраїнським днем психолога! Психологи в умовах війни виконують важливу місію, рятують, зцілюють душі, відновлюють, допомагають віднайти сили і ресурси, повертають віру у життя. Професія психолога – це про любов, емпатію і людяність. Особливо цінно, що ми відзначаємо наше професійне свято разом із нашими захисниками, завдяки яким ми можемо навчатися, працювати, жити, і які прийшли нас привітати з професійним святом. Безмежна вдячність захисникам і захисницям нашої країни. Слава Героям».

«Полк дислокується у Івано-Франківську, приймає активну участь у бойових діях. Зараз ми всі сидиму у теплому приміщенні, а хлопці обороняють нас на одному із східних напрямків. Ваша активність, проєкт «Добро на кермо» є суттєвою допомогою для них. У полку працює соціально-психологічна служба з особовим складом, а також з сім’ями. Символічно сьогодні в Україні відзначають день психолога. Вітаю вас з професійним святом! Ви зробили правильний вибір у своєму житті!», – зазначив командир частини «Полк імені Семена Височана», полковник Вадим Ліневський.

З подякою звернувся до студентів і викладачів випускник факультету психології, засновник БФ «Сила добра ІФ», співорганізатор проєкту «Добро на кермо», військовослужбовець Руслан Павлов. «В єдності наша сила. Хто, як не психологи, можуть об’єднувати військових та цивільних», – підкреслив Руслан Павлов.

Також грамота і прапор з підписами командування були вручені учню 5 класу ліцею імені Романа Шухевича Богдану Любінцю за акцію «Зіграй в шашки за донат» в рамках благодійного ярмарку «Добро на кермо», яку організував факультет психології ПНУ ім. Василя Стефаника разом з БФ «Сила добра ІФ».

Колектив факультету психології подякували за відзнаку їхньої спільної волонтерської діяльності та нагадали, що збір на пікап для 50 полку імені Семена Височана триває. Ціль – 300 тисяч гривень.

Усі бажаючі можуть долучитися до збору монобанка: https://send.monobank.ua/jar/9iiKbFhTyK