Ректор університету Ігор Цепенда та віце-президент НОК України Марія Булатова обговорили перспективи співпраці

11 квітня університет відвідала віце-президент Національного олімпійського комітету України, президент Олімпійської академії України, доктор педагогічних наук,професор, академік Української академії наук Марія Булатова. Візит до університету високоповажна гостя розпочала з вшанування пам’яті Героїв, які віддали своє життя за незалежність України. Марія Булатова разом з ректором університету Ігорем Цепендою та головою відділення Національного олімпійського комітету України в області Мирославом Карабіним поклали квіти до Обеліску студенту університету, який загинув на Євромайдані, Герою Небесної Сотні Роману Гурику.

Далі відбулася робоча зустріч ректора університету Ігоря Цепенди з віце-президентом Національного олімпійського комітету України Марією Булатовою. У ній, зокрема, також брали участь проректор з науково-педагогічної роботи університету Галина Михайлишин, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Мирослав Карабін.

У ході розмови йшлося про перспективи співпраці між Прикарпатським національним університетом та Національним олімпійським комітетом України. Ректор університету Ігор Цепенда розповів про вагомі здобутки студентів у різних видах спорту, які є неодноразовими переможцями та призерами як всеукраїнських, так і міжнародних змагань та поділився планами щодо розвитку студентського спорту.

“Ми зараз розпочинаємо цікавий проект – формуємо академію вільної боротьби. Сподіваємося, що вже перші учасники візьмуть участь в Літніх Олімпійських іграх, які відбудуться в 2020 році”, – розповів ректор університету.

Своєю чергою президент Олімпійської академії України Марія Булатова запропонувала створити в Прикарпатському університеті центр олімпійських досліджень.

“У вашому університеті є добра база і висококваліфіковані фахівці для реалізації такого спільного проекту. З свого боку Національний олімпійський комітет України надасть консультативну допомогу та всю необхідну літературу”, – зазначила Марія Булатова.

Під час зустрічі також зверталася увага на ще один із напрямків розвитку співпраці між Прикарпатським університетом та НОК України, який стосується проведення спільних наукових досліджень в галузі підтримки здоров’я спортсменів.

“Людина має бути збалансованою як духовно, так і інтелектуально, так і фізично”, – підкреслила віце-президент НОК України.

На завершення зустрічі Марія Булатова від імені Президента НОК України Сергія Бубки подякувала ректору університету Ігорю Цепенді за плідну співпрацю та вручила Почесну грамоту НОК. Також вона передала для Наукової бібліотеки університету літературу про олімпійську освіту.

У рамках програми візиту до університету Марія Булатова зустрілася зі студентами.

  • Університет відвідала віце-президент НОК України Марія Булатова