Агенти змін провели тренінг з підготовки інвестиційних проектів

У центрі Агенти змін Прикарпатського національного університету відбувся тренінг з питань підготовки інвестиційних (твердих ) проектів. Захід проводився для осіб, делегованих кафедрами університету, які призначені відповідальними за проведення проектної діяльності відповідної кафедри, налагодження співпраці з територіальними громадами області та розробки стратегічних напрямів розвитку відповідного підрозділу.

Керівник центру, доцент кафедри фінансів Світлана Кропельницька виступила з короткою презентацією роботи проектно-освітнього центру, який, нагадаємо, створено за секторальної бюджетної підтримки Євросоюзу в рамках проекту, реалізація якого передбачена до кінця 2020 року.

Цей тренінг є одним із серії базових, які проводитимуться у Центрі і за іншими типами проектів (соціальними, дослідницькими, міжнародними тощо). Серію тренінгів вирішили розпочати саме з питань підготовки інвестиційних/твердих проектів, зважаючи на результати попереднього опитування потенційних учасників. Вони засвідчили про найнижчий рівень обізнаності про даний тип проектів і особливості їх реалізації.

Робота в рамках першої частини тренінгу передбачала актуалізацію знань, вмінь і навиків учасників з питань розробки концепції проекту. Друга частина була спрямована на детальні підходи щодо анонсованої теми, про що розповідали фахівці Агентів змін та представники кафедри фінансів економічного факультету – доцент Роман Щур та аспірант Іван Фуфалько. Їх мета полягала у тому, щоб донести до учасників особливості розробки та реалізації твердих/інфраструктурних інвестиційних проектів, життєвого циклу твердих/інвестиційних проектів. Основна частина була присвячена ключовим етапам передінвестиційної фази розробки твердих інвестиційних проектів та особливостям інвестиційної та експлуатаційної фази їх реалізації.

Відрадно, що учасники тренінгу та інші зацікавлені особи брали участь як очно, так і онлайн через відео конференцію заходу, що вже традиційно забезпечувалось Агентами змін через платформу pu.webex.com .