АГЕНТИ ЗМІН вчили розробці проекту для навчального закладу

23 квітня у центрі Агенти змін відбувся тренінг з підготовки науково-дослідницьких та освітніх проектів для магістрантів спеціальності «Управління навчальним закладом» Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки. Більшість його учасників працюють в освітній галузі та керують організацію освітньої діяльності в ОТГ Івано-Франківської області. Тож, проректор з науково-педагогічної роботи університету, професор Галина Михайлишин наголосила на важливості проектної діяльності для майбутніх менеджерів освітньої галузі.

Керівник центру, доцент кафедри фінансів Світлана Кропельницька ознайомила учасників з діяльністю Агентів змін. Опитування магістрів показало, що деякі з них вже мають певний досвід проектної діяльності. Кілька з них виявили зацікавленість у розробці проектів для отримання фінансування, наприклад, закупівлі обладнання для кухні дошкільного закладу.

Фахівець центру, доцент кафедри фінансів Зоряна Криховецька розповіла про типи науково-дослідницьких проектів та особливості їх розробки. Акцентувала увагу на значенні цих проектів у підвищенні конкурентоспроможності ВУЗу. Фахівець центру Оксана Кондур навела класифікацію освітніх проектів та їх значення для розвитку освітнього закладу в умовах глобальної програми «Освіта для сталого розвитку».

За допомогою інтерактивних методів учасники навчились заповнювати основні положення концептуальної форми проекту.