Тривають передвиборчі зустрічі з кандидатом на посаду очільника університету

Сьогодні кандидат на посаду ректора університету, професор Ігор Цепенда підбив підсумки своєї першої каденції та запропонував бачення майбутнього частині своїх виборців. Зокрема, штатним працівникам та працівникам професорсько-викладацького складу. У цих зустрічах також взяли участь перший заступник голови Наглядової ради університету Ігор Олійник, заступник голови Наглядової ради університету Ігор Зварич, член Наглядової ради університету Дмитро Втерковський. Модератором заходу виступила голова оргкомітету із проведення виборів ректора університету, професор Галина Михайлишин.

Кандидат на посаду очільника найбільшого закладу вищої освіти Прикарпаття презентував результати роботи за період з 2012 по 2019 роки, закцентував увагу на здобутках університету в освітній, науковій та міжнародній діяльності, активну участь у реалізації проектів ЄС. Він висловив вдячність колективу за натхненну працю та підтримку й закликав не почивати на лаврах, не знижувати темпів й крокувати далі, розбудовуючи науково-дослідницький центр міжнародного рівня з високим конкурентоспроможним рівнем якості освітніх послуг з підготовки високопрофесійних фахівців.

Кандидат на посаду ректора окреслив стратегію розвитку університету. Професор Цепенда наголосив на трьох основних місіях. Це – освіта. Наука. Вплив на розвиток регіону.

«Прикарпатський національний університет має стати сучасним конкурентноздатним  освітнім та науково-дослідним центром міжнародного рівня, потенціал якого впливатиме на розвиток регіону та формування людського капіталу», – наголосив він.

Досягнути цього Ігор Цепенда запропонував завдяки шести основним векторам розвитку. Зокрема, по-перше, освіті впродовж життя. По-друге, науці і бізнесу. По-третє, міжнародним університетським консорціумам. Четвертим вектором, запропонованим кандидатом на посаду, є студентський простір. П’ятим – добробут і розвиток викладачів і працівників. Шостий вектор розвитку – це енергозбереження та модернізація інфраструктури.

Під час зустрічей кандидат на посаду ректора відповів на запитання. Зокрема, тих, хто спостерігав за дискусією під час он-лайн трансляції заходу.

Нагадаємо, що 6 травня в Актовій залі о 14 годині відбудеться зустріч кандидата зі студентами, а 7 травня Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника обиратиме ректора. Голосування триватиме з 9:00-ої до 15:00 години.

Ознайомитися з правилами, за якими відбуватиметься процедура виборів ректора, складом виборців, програмою кандидата та усіма нормативними документами, на підставі яких пройде голосування, можна тут https://pnu.edu.ua/вибори-ректора-2019/