АГЕНТИ ЗМІН готові до проектної робoти на Долинщині

На запрошення заступника голови Долинської районної ради Михайла Лавріва та в рамках нещодавно підписаної ним Угоди про співпрацю з Прикарпатським університетом АГЕНТИ ЗМІН побували у районі та обговорили співпрацю з органами влади Долинської районної держадміністрації та районної ради, органами місцевого самоврядування, бюджетними установами Долинського району. Про це йдеться на сайті Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН

Перший заступник голови Долинської районної державної адміністрації Віктор Громиш та заступник голови Долинської районної ради Михайло Лаврів зазначили важливість співробітництва через інноваційні структури закладів вищої освіти. Всі присутні із великою зацікавленістю сприйняли презентацію можливостей Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН як інституції проектно-освітньої підтримки громад у залученні грантових коштів та інших фінансових ресурсів розвитку. 

Керівниця проекту «Створення проектно-освітнього центру розвитку інновацій та інвестицій в регіоні», доцент кафедри фінансів економічного факультету Прикарпатського національного університету Світлана Кропельницька детально розповіла присутнім про всі напрями співробіництва та надала інформацію про потенційні грантові та інші ресурси розвитку територій через застосування проектного підходу.

Доцент кафедри фінансів економічного факультету Прикарпатського національного університету, фінансовий менеджер проектів  Ольга Григорів привернула увагу до особливостей фінансування міжнародних/транскордонних проектів, зокрема, розповіла про умови співфінансування, аспекти конвертування валюти, ризики при реалізації проектів.

У продовження презентації фахівець Агентів змін, доцент кафедри фінансів економічного факультету Прикарпатського національного університету Тетяна Мигович зупинилась на актуальних грантових ресурсах для реалізації соціальних проектів, навела конкретні приклади тих, які будуть впроваджуватись завдяки співпраці з університетом.

Після обміну думками АГЕНТИ ЗМІН також мали можливість ознайомитись з результатами вже впроваджених проектів та обговорити підготовку нових проектних ініціатив. Зокрема, відвідали центр спадщини Вигодської вузькоколійки, унікальний маршрут «Карпатський трамвай», кластер «Бойківський колорит»,  овечу ферму та міні-сироварню співласниці ФГ «Дубовий кут» Оксани Лучків, яка, до речі, є випускницею Прикарпатського університету, так само як і заступник голови Долинської районної ради Михайло Лаврів. Свого часу Прикарпатський надав їм знання, а нині допомагатиме впроваджувати інновації.