Ректор Ігор Цепенда: “Для нас – новий навчальний рік, а для вас, першокурсники, – нова віха життя”

Ключовою подією урочистих заходів, які пройшли в Прикарпатському національному університеті з нагоди початку нового навчального року, стало урочисте засідання Вченою ради університету. У святковій Академії взяли участь ректор університету, професор Ігор Цепенда, професорсько-викладацький склад, студенти та працівники, першокурсники та їх батьки. Серед запрошених гостей голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, заступник голови Наглядової ради університету Роман Зварич. 

Святкову Академію розпочав вітальним словом ректор університету, професор Ігор Цепенда. Ігор Євгенович з приємністю привітав першокурсників, які обрали своєю Alma mater Прикарпатський національний університет – один із найкращих класичних університетів України.

«Для нас – новий навчальний рік, а для вас,першокурсники, – це нова віха вашого життя. Ви довели батьками, друзям та, насамперед, собі, що завдяки наполегливій праці та знанням можна досягти успіху. Ми пишаємось, що ви є студентами нашого університету. Ваше завдання – здобути за ці п`ять років ті знання, які б довозили розбудувати Україну”, – звернувся до першокурсників ректор.

Варто зазначити, що цьогоріч більше двох тисяч першокурсників поповнили лави Прикарпатського національного університету. 

З нагоди свята присутніх привітав голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль наголосивши, що сьогодні, як ніколи, наша держава має потребу у молодих, здібних фахівцях та науковцях.

«Прикарпатський національний університет є навчальним закладом, який надає освітні послуги на найвищому рівні. Впевнений, що студенти вашого вузу з новим світоглядом, творчим мисленням, активною громадянською позицією здатні розвивати економічний та інтелектуальний потенціал держави, зберегти надбання поколінь та забезпечити гідне майбутнє України. А допомогти їм у всебічному розвитку своїх здібностей, набути професійних умінь та навичок можуть лише висококваліфіковані викладачі» – зазначив Денис Шмигаль.

Зі словами привітання до колективу університету та цьогорічних першокурсників звернулися міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та заступник голови Наглядової ради університету Ігор Зварич. Вони побажали всім плідної праці в новому навчальному році та закликали молодь здобувати знання і пізнавати свят задля розбудови нашої держави. 

Традиційно, в присутності усієї святкової аудиторії, ректор університету Ігор Цепенда підписав наказ №1 «Про зарахування до складу студентів університету першокурсників». Далі, першокурсники, які наполегливою працею, здобутками та знаннями посіли найвищі сходинки рейтингу за своєю спеціальністю у цьогорічній вступній кампанії, першими отримали головний документ студента – залікову книжку, яка стане для них своєрідним літописом історії студентського життя на шляху до здобуття нових знань.

Під час святкової Академії студенти-першокурсники виголосили «Клятву студента Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника» та виконали  гімн університету.

Своєю чергою до першокурсників звернулася студентка факультету філології Анастасія Хоменко, яка закликала їх бути активними в житті університету, цілеспрямованими у своїх ідеях і планах.

Урочиста святкова Академія, присвячена посвяті першокурсників у студенти, завершилася концертною програмою за участі творчих колективів університету та наших  випускників. 

  • Урочиста академія з нагоди початку нового навчального року