В університеті розпочав роботу XXVI Конгрес Асоціації українських германістів

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті розпочав роботу XXVI Конгрес Асоціації українських германістів. У заході беруть участь близько 150 учасників – це провідні українські германісти та доповідачі з ФРН, Австрії, Польщі. Серед почесних гостей конференції: аташе з науки і освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні Андреас Веннінгер; керівник аташату з культури Посольства ФРН в Україні Катаріна Шаупп-Карманн; керівник бюро DAAD в Києві Гізела Ціммерманн; керівник Інституту допомоги особливо обдарованим Фонду Ганса Зайделя Ганс-Петер Нідермайєр;керівник відділу освітньої співпраці Гете-Інституту в Україні Єва Корб.

Розпочала роботу Конгресу президент Асоціації українських германістів Алла Паславська. З вітальним словом виступив ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Учасники Конгресу розглянуть актуальні проблеми лексики, граматики сучасної німецької мови, прагматики і лінгвістики тексту, літературознавства і стилістики, перекладознавства і міжкультурної комунікації, методики викладання іноземних мов. Особливу увагу буде приділено німецькій мові та німецькій національній меншині в Україні.

У роботі заходу передбачено подіумні дискусії, презентації і воркшопи з актуальних питань вивчення німецької мови та німецької літератури в Україні.

Зазначимо, що організаторами XXVI Конгресу Асоціації українських германістів виступили МОН України, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Асоціація Українських Германістів, Німецька Академічна Служба Обмінів DAAD, Австрійська Академічна Служба Обмінів OeAD, Гете-Інститут в Україні, Фонд Ганса Зайделя, видавництво Макс Гуебер.

  • 26-ий Конгрес Асоціації українських германістів