Майбутні менеджери проектів продовжують навчання

Відповідаючі за проектну діяльність у окремих підрозділах Прикарпатського національного університету пройшли черговий тренінг в Офісі проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН. По завершенню повного курсу тренінгів всім учасникам буде видано підтверджуючі сертифікати.

На початку роботи з майбутніми менеджерами проектів університету керівниця Центру Світлана Кропельницька зауважила, що тренінг з підготовки дослідницьких/інноваційних проектів є одним із серії тих, що мають бути проведені фахівцями за різними типами проектів.

Також очільниця Центру нагадала про головні аспекти і можливості співпраці з АГЕНТАМИ ЗМІН та отримання консультаційно-освітніх послуг для усіх охочих. Зокрема, для цього потрібно подати запит на консультації чи окремі методичні матеріали АГЕНТІВ ЗМІН. Все необхідне можна на сайті у рубриці “НАШІ ПОСЛУГИ”: http://agentyzmin.pnu.edu.ua/ua/zapyt

Там же можна подати проектну пропозицію до бази потенційних проектів, які ви плануєте реалізовувати в університеті та з його підтримкою: http://agentyzmin.pnu.edu.ua/ua/proektni%20propozytsii

Окрім цього на сайті можна ознайомитися з іншими методичними матеріалами за різними типами проектів, рекомендаціями до практичного навчання студентів, інформацією про партнерів університету, з якими можна налагоджувати проектну та інші види співпраці завдяки АГЕНТАМ ЗМІН.

Під час тренінгу фахівчиня Зоряна Криховецька розповіла про переваги розробки дослідницьких проектів та участі в різноманітних програмах фінансування. Детально розглянула основні етапи підготовки заявок на конкурси, ключові підходи до вибору програми фінансування. Визначила шляхи пошуку партнерів для дослідницьких проектів. Розповіла про різноманітні інформаційні ресурси для пошуку донорів та конкурсних програм для фінансування наукових дослідницьких проектів.

Фахівчиня Оксана Кондур розглянула складові проектної заявки та ряд міжнародних програм для фінансування дослідницьких проектів. Фахівець Любомир Никируй поділився власним досвідом підготовки проектів в галузі фізики на програми фінансування ЄС Горизонт-2020, транснаціональну Україна-Білорусь та ін., а також інформаційними ресурсами для пошуку партнерів.

Учасники тренінгу заповнювали анкети попередньої та післятренінгової самооцінки власного рівня знань та навиків за даним типом проектів, ознайомлювалися з концептуальною формою проектної заявки, активно задавали запитання спікерам, фахівцям Центру.