Говорить студентське радіо! Слухайте і не пропустіть!

15 листопада в приміщенні Проектно-освітнього центру Прикарпатського національного університету “Агенти змін” у рамках відзначення Міжнародного дня студентів та Дня радіо, телебачення і зв’язку України в нашому університеті презентували проект створення загальноміського студентського радіо. Ініціатором проекту виступили студенти-журналісти за підтримки викладачів кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського університету.    

Під час заходу ректори університетів Івано-Франківська – Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко та керівник ГО “Асоціація сталого розвитку громад” Ігор Князюк обговорили домовленості підписаної Угоди про співпрацю щодо створення загальноміського молодіжного студентського радіо та супутніх медійних проектів, які будуть висвітлювати діяльність університетів.

“Це добра ідея, яку  висловили наші студенти-журналісти. Проект, з одного боку, стане новим інформаційним полем, а з іншого – це чудовий крок, який дає можливість донести до широкого загалу громадськості краю,міста та інших регіонів України про те, чим живуть університети, їх студенти, про наші досягнення та наукові здобутки”, – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Радіо функціонуватиме на базі Навчальної лабораторії телерадіостудії кафедри журналістики Прикарпатського університету, де вже більше року працює інтернет радіостанція “Stefanyk FM”. І відтепер до наповнення контенту ефіру долучаться студенти ІФТУНГ та ІФНМУ.  

“Ми хотіли б, щоб наші студенти тісніше спілкувалися та співпрацювали. Щоб вони чули одне одного, ділилися досягненнями, обговорювали спільні проблеми. І цей проект є доброю нагодою такого спілкування між молодими людьми”, – сказав ректор ІФНМУ Микола Рожко.

“Така ініціатива є дуже потрібною, – зазначив під час зустрічі ректор ІФТУНГ Євстахій Крижанівський. Адже в Івано-Франківську навчається майже 30 тисяч студентів. Саме радіо може стати голосом тих ідей та проектів, які має молодь міста. Радіо завжди було доступним для широкого загалу і цей проект є одним із наступних кроків для розширення аудиторії”.

Як розповів один із ініціаторів проекту, доцент кафедри журналістики Ігор Бойчук наразі триває робота над отриманням ліцензії мовлення в радіопросторі, щоб голос студентської молоді могли почути у найвіддаленіших куточках Прикарпаття.

За словами завідувачки кафедри журналістики, професорки Ганни Марчук вже наступного тижня відбудеться засідання робочої групи проекту. Представники університетів-партнерів та ГО “Асоціація сталого розвитку громад” обговорять подальші кроки реалізації проекту. Також в планах кафедри на майбутнє створити студентське міське телебачення.