Кафедра журналістики успішно реалізує видавничий проєкт

На кафедрі журналістики факультету філології днями відбулася презентація творчого доробку студентів в рамках видавничого періодичного проєкту. Він започаткований з вивчення дисципліни “Газетно-журнальне виробництво”.

Майбутні журналісти впродовж першого навчального семестру працювали над створенням власних журналістських видань. Цьогоріч сформовано та видано три різноформатні періодичні видання, а саме: “#яжестудент”, ” Yourspace”, ” Particle of you”.

Видавничий проєкт унікальний тим, що дає можливість студентам набути практичні навички та вміння працювати в команді, писати, редагувати та укладати матеріали в різних жанрах журналістики, а також розвивати дизайнерський потенціал.

“Працюючи над створенням нового друкованого видання, студенти навчилися комунікувати в команді. Така модель навчання майбутніх працівників друкованих ЗМІ, як засвідчує практика, є дієвою. Вона полягає в тому, щоб студенти-журналісти практикувалися індивідуально й колективно в творчо-технологічному процесі, а саме над випуском студентського друкованого видання і зберігали за собою право для прийняття самостійних рішень у виборі ідеї та концепції”, – зазначає викладачка кафедри журналістики, кандидатка наук з соціальних комунікацій Галина Пристай.

Презентований журнал “#яжестудент” розкриває життя студентів, їх права та обов’язки. Інше креативне друковане видання під назвою ” Yourspace” розраховане, передусім, на молодь. Читачам запропоновані такі рубрики як: #fashionspace, #kinospace, #musicspase, #studyspace, #digitalspace, #psychojogyspace, #healthyspace, #zodiakspase. Журнал ” Particle of you”, назва якого в перекладі означає “Частинка Тебе”, розкриває сучасну культуру, мистецтво, спорт. Також на шпальтах видання читачам запропоновано Топ-10 пісень та фільмів 2019 року.

”Ми вдячні нашій викладачці Галині Іванівні Пристай за можливість спробувати себе в ролі головних редакторів, спецкореспондентів, коректорів, дизайнерів та верстальників. Всі отримали нові знання, позитивні емоції, навчилися писати та редагувати матеріали,“—поділилася враженнями від роботи над проєктом студентка першого курсу Софія Мохнацька.

“Ще на початку навчального року ми навіть не вірили, що зможемо видати власний журнал. Отримали величезний досвід та навчилися на помилках. Віримо в те, що це лише перший крок до освоєння професії зсередини і дуже вдячні нашій викладачці, авторці проєкту Галині Пристай  за надану можливість реалізувати свої ідеї”, – розповіли студенти.

На завершення презентації професорка кафедри журналістики Ганна Марчук привітала студентів з їх першим творчим доробком та побажала творчого натхнення для реалізації нових медіапродуктів.