Авторські книги викладачок нашого університету визнані найпопулярнішими серед молоді

Днями в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відзначили переможців обласного моніторингу «Книжка для молоді: рейтинг популярности – 2019».

Бібліотекарі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва опитали близько 5000 юних читачів Прикарпаття. Згідно з цим опитуванням, було створено рейтинг популярности українських та зарубіжних письменників у різних номінаціях. Зокрема, у номінації «Художня краєзнавча література» переможницями стали викладачки нашого університету: Ольга Деркачова, докторка філологічних наук, професорка кафедри педагогіки початкової освіти, за збірку оповідань “За лондонським часом”, Ольга Слоньовська, кандидатка педагогічних наук, професорка кафедри української літератури, за роман “Загублені в часі” та Марія Ткачівська,  кандидатка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу,  за роман “Тримайся за повітря”.

Директорка бібліотеки Світлана Шаган привітала переможниць і розповіла про те, що таке рейтингування стало вже доброю традицією для Івано-Франківщини, адже проводиться з 2002 року. Світлана Когут, провідний методист Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва, ознайомила усіх присутніх з процедурою та особливостями рейтингування книг серед читачів. 

“Ми визначали найкращі книги і найкращих письменників, які популярні серед молоді Прикарпаття. Проводилося опитування методом анкетування. Звісно, думки читачів є суб’єктивними”, – зазначила Світлана Когут. 

Переможниці зазначили, що для них ця відзнака є надзвичайно почесною, адже читацька любов – це найдорожче, що може бути для автора, вони також наголосили на тому, що особливо відрадно, що такий моніторинг проводився серед учнівської та студентської молоді, оскільки він, окрім всього, ще й свідчить про небайдужість юних читачів до української книги.