Науковиці університету взяли участь у круглому столі в Українському Вільному Університеті (м.Мюнхен, Німеччина)

Круглий стіл «Геноцид проти України: 1932-1933 рр.» відбувся днями в Українському Вільному Університеті в м. Мюнхен (Німеччина). У його роботі, зокрема, взяли участь науковиці  Прикарпатського національного університету – докторка мистецтвознавства, професорка Ганна Карась, кандидатка педагогічних наук, доцентка Любов Геник та кандидатка психологічних наук, доцентка Олеся Коропецька. У рамках програми заходу вони виступили з доповідями про голодомор та репресії в Україні та їх наслідки.

Відкрила наукове зібрання ректор УВУ, професор др. Марія О. Пришляк. Учасників круглого столу привітав консул Генерального консульства України в Німеччині Дмитро Шевченко. Із архівами УВУ присутніх ознайомив о. Володимир Головач (архіваріус УВУ).

Модератором круглого столу виступила професорка нашого університету Ганна Карась. Під час роботи круглого столу науковці обговорили резолюція, яка буде скерована до урядів країн, які ще не визнали голодомору в Україні, у тому числі і Німеччина.

На завершення заходу професорка нашого університету Ганна Карась вручила ректору УВУ, професорці др. Марії О. Пришляк свою докторську монографію, написану у тому числі на матеріалах архіву УВУ.

Під час перебування в Українському Вільному Університеті наші науковці разом з німецькими колегами обговорили перспективи майбутньої двосторонньої співпраці.