Всеукраїнські педагогічні читання “Педагогічна освіта в Україні: традиції та сучасні виклики”

27-28 лютого у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулися Всеукраїнські педагогічні читання “Педагогічна освіта в Україні:традиції та сучасні виклики”. У їх роботі взяли участь науковці з різних регіонів України. Організатором читань виступила кафедра педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика педагогічного факультету Прикарпатського університету. Захід приурочили 80-ти річчю відкриття першого на Прикарпатті закладу вищої освіти педагогічного профілю та вшануванню пам’яті доктора педагогічних наук, професора Ступарика Богдана Михайловича. 

Під час урочистого відкриття педагогічних  читань з вітальним словом до учасників звернулися ректор університету, професор Ігор Цепенда, перший заступник голова Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій, керівник апарату Івано-Франківської ОДА Роман Маланій, завідувачка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика, професор Тетяна Завгородня. 

“Сьогоднішній захід повертає нас до тих цінностей, витоків,  на яких будувалася українська школа. Саме праці Богдана Ступарика, які були присвячені ідеї національної школи, національного шкільництва в Галичині, актуальні в умовах сьогодення коли реалізовується ідея Нової української школи”, – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

Він також підкреслив неоціненний досвід Богдана Михайловича Ступарика, який сьогодні дозволяє говорити про потужну наукову школу університету. 

У рамках програми заходу відбулися пленарне засідання та робота за напрямками, під час яких науковці виступили з доповідями. 

  • Всеукраїнські педагогічні читання