Прикарпатський та Тернопільський університети підписали угоду про внутрішню академічну мобільність

Cьогодні відбулася зустріч представників двох університетів – Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Це стало можливим за допомогою хмарної платформи pu.webex.com, яку Прикарпатський університет отримав завдяки трирічному проєкту створення Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу.

В онлайн-зустрічі взяли участь ректори університетів Ігор Цепенда та Богдан Буяк, проректори університетів та представники органів студентського самоврядування. Учасники розмови обмінялися досвідом роботи закладів вищої освіти в умовах карантину. Зокрема, щодо комунікації зі студентами, створення умов для саморозвитку студентів, форм дистанційного навчання, проведення online-конференцій та тренінгів. Також кожен із університетів поділився новими ініціативами, волонтерськими проєктами, які реалізуються в умовах пандемії на допомогу студентам, працівникам та пересічним громадянам.

У ході розмови ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда запропонував колегам долучитися до роботи Міжнародного наукового центру «Обсерваторія» в плані створення спільних наукових проєктів. Запланували також провести згодом інформаційну зустріч студентів обох університетів на базі Обсерваторії.

«Сьогоднішня зустріч – це добра наша спільна ініціатива. Адже потрібно звертати увагу на потребу внутрішньої академічної мобільності, щоб студенти та викладачі наших університетів мали можливість обмінюватися думками, досвідом. Потрібно формувати не тільки нове покоління, а й нові думки для розбудови нової університетської освіти», – зазначив ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Своєю чергую ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк подякував колегам Прикарпатського за співпрацю та запевнив про наміри її розвивати.

Ректори університетів також обмінялися привітаннями в адресу колективів з нагоди 80-річних ювілеїв з дня заснування, які університети відзначають незабаром.

На завершення зустрічі ректори підписали Угоду про внутрішню академічну мобільність. Офіційними документами керівники обміняються згодом на горі Піп Іван під час відвідин делегаціями обох університетів Міжнародного наукового центру «Обсерваторія».