Онлайн-марафон «80 років ПНУ. Святкуємо разом!». 3 частина

В третій частині ювілейного святкування до онлайн-марафону приєдналися студенти університету. Зі словами привітань звернулися до ректора університету Ігоря Цепенди, викладачів, працівників та студентської спільноти голова студентського Сенату університету, студентка Навчально-наукового Юридичного інституту Вікторія Вовк, заступниця голови студентського Сенату університету Наталія Котурбаш, голова студентського сенату Навчально-наукового Юридичного інституту Юліана Костан та голова Профкому студентів та аспірантів університету Назарій Дюк.

«Нам надзвичайно приємно відчувати в цей ювілейний день свою приналежність до Прикарпатського університету. Університет нас навчає, направляє і дає нам можливість розвитку. Університет нас об’єднує», – зазначила Вікторія Вовк.

«Університет –це перший досвід, перші проблеми, які ти вирішуєш сам. Тут ми загартовували наснагу та сміливість», – сказав Назарій Дюк.

Далі ректор університету Ігор Цепенда з приємністю запросив до привітання доктора гуманітарних наук, професора, колишнього ректора Жешувського університету (Республіка Польща), Почесного доктора Прикарпатського університету Олександра Бобка. Він подякував ректорові Ігорю Цепенді, викладачам за багаторічну співпрацю між університетами та побажав керівництву Прикарпатського, професорсько-викладацькому складу, студентам успіхів і особистих і наукових, подальшої співпраці задля розвитку науки. Варто зазначити, що перші безкоштовні магістерські програми подвійних дипломів Прикарпатський університет свого часу розпочав реалізовувати саме з Жешувським університетом.

«Я з гордістю виходжу на площадку, коли оголошують наш університет», – так у своєму привітання зазначила Анастасія Сидорук, студентка 4 курсу Навчально-наукового Юридичного інституту, чемпіонка світу 2018 року серед студентських команд з баскетболу 3×3, гравчиня національної жіночої збірної України з баскетболу 3×3, яка виступає також у складу збірної Прикарпатського університету.

Після декількох відеопривітань прозвучав музичний дарунок від випускниці університету, кандидатки мистецтвознавства, лауреатки всеукраїнських пісенних конкурсів і фестивалів Оксани Сливки. У її виконанні прозвучала пісня «Щиро бажаю».

Далі з відеозверненням до колективу Прикарпатського університеті звернувся Леонід Рудницький, видатний український літературознавець, філолог, германіст, славіст, україніст, професор, голова Департаменту германських і слов’янських студій в університеті «Ля Саль» (США, Філадельфія), академік НАН України, Почесний доктор Прикарпатського університету.

«Наш університет молодий, сильний, динамічний. І це – добре. Він стає більш знаним у західному світі, зокрема, в Америці», – зазначив Леонід Рудницький. Він побажав усім міцного здоров’я та нових успіхів.

Учасників святкового онлайн-марафону музичним дарунком привітала випускниця університету, солістка Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк Оксана Романюк піснею «Рідна земля» під супровід оркестру (керівник оркестру – аспірант Прикарпатського університету, заслужений діяч мистецтв України Богдан Ткачук).

Продовжив програму вітань своїм аудіозверненням до колективу Прикарпатського університету Павло Юхимович Гриценко, український мовознавець, діалектолог, лінгвогеограф, історик мовознавства, доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України, Почесний доктор Прикарпатського університету.

«Університет – особливий.Сьогодні – це науковий і педагогічний центр Прикарпаття», – зазначив Павло Гриценко. Він також привітав керівництво університету, викладачів, студентство зі святом та побажав подальших успіхів задля розвитку університету.

Учасників онлайн-святкування також привітав лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів, дует акордеоністів “Концертіно” у складі випускників університету – заслуженого артиста України, доктора мистецтвознавства, професора Мирона Черепанина і заслуженої артистки України, кандидатки мистецтвознавства, доцентки Марини Булди.  У їх виконанні прозвучали “Музичні картини з Гуцульщини”. Обробка Мирона Черепанина.

З вітальним словом до онлайн-марафону «Святкуймо разом» доєднався випускник історичного факультету нашого університету, директор Інституту українознавства ім.Івана Крип’якевича НАН України, доктор історичних наук Ігор Соляр. Він привітав колектив рідної Альма-матер з 80-літнім ювілеєм та побажав усім здоров’я, наснаги та нових здобутків.

Завершилася третя частина ювілейного онлайн-святкування привітанням від випускника факультету іноземних мов нашого університету, відомого українського дипломата, Консула Генерального консульства України в Гданську, Надзвичайного і Повноважного Посланника другого класу, Почесного професора Прикарпатського університету Віталія Миколайовича Максименка. Він привітав особисто ректора університету, професора Ігоря Цепенду, професорсько-викладацький склад, студентів, співробітників з 80-річчям з дня заснування закладу вищої освіти.

«Я пишаюсь тим, що мав честь навчатися в цьому закладі, який є одним із провідних навчальних закладів Прикарпаття. Здоров’я, добра, успіхів у розвитку української освіти, натхнення, наснаги та успіхів у вашій роботі. Віват, Академіє!Віват, професорес!».