Наш Центр соціологічних досліджень – переможець конкурсу університетських аналітичних центрів

Навчально-науковий Центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського університету, який очолює доцентка Ольга Максимович, став одним з п’яти переможців конкурсу університетських аналітичних центрів за результатами двоетапного відбору та організаційної оцінки діяльності. Результати оприлюднив Міжнародний фонд “Відродження” – https://cutt.ly/CyXO5tn 

Конкурс «Інституційний розвиток університетських аналітичних центрів» відбувався у два етапи за участі більш як 50 аплікантів державних та приватних університетів України, структурними підрозділами яких є університетські аналітичні центри.  

«Наш проєкт «Сприяння сталому розвитку Прикарпаття через інституційне зміцнення університетського аналітичного центру», який став  переможцем престижного конкурсного відбору є складовою реалізації Стратегії Прикарпатського університету та спрямований на сприяння сталому регіональному розвитку через належні дані для освітніх та молодіжних, економічних і культурних політик,  а також покликаний формувати/просувати культуру/практики аналітично обґрунтованого прийняття рішень  на основі даних («Data-Based Decision Making Culture»)», – зазначила директорка Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського університету, доцентка Ольга Максимович.

Вона також розповіла, що проєкт стартує в липці цього року і буде впроваджуватися впродовж 16 місяців. Заходами проєкту передбачено створення комплексної стратегії діяльності Центру, розбудову мереж стратегічного партнерства, формування корпоративної культури та ціннісних передумов партнерства та доброго врядування.

Варто зазначити, що Міжнародний фонд “Відродження” впроваджує “Ініціативу з розвитку аналітичних центрів” з 2014 року в партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Метою Ініціативи є сприяння розвитку публічної політики в Україні, покращення якості та практик прийняття управлінських рішень через підвищення ролі та рівня довіри до аналітичних центрів через зміцнення їхнього інституційного потенціалу та впровадження кращих практик діяльності аналітичних центрів.

Довідково. Центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону є невід’ємною частиною  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.  Діяльність  Центру спрямована на розвиток Прикарпатського регіону шляхом синергування експертних потенціалів та ресурсних можливостей Університету задля розробки політик та проектів рішень на основі даних як кількісних так і якісних результатів соціологічних досліджень. Навчально-науковий Центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» створено 02 квітня 2015 року (Наказ Ректора університету № 108-к від 01.04.2015 р.).  Навчально-науковий Центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону діє на підставі Положення (08-15/01 від 01.04.2015 р.), є загального-університетським  структурним підрозділом. Центр соціологічних досліджень Прикарпатського регіону відкритий до співпраці із установами та організаціями, які поділяють цінності структурного підрозділу (доброчесність, професіоналізм, діалог, відкритість та партнерство) та  готові спільно реалізовувати місію та стратегічні напрями діяльності.