Викладачі університету долучилися до онлайн-заходів від німецьких партнерів

Днями проректорка з науково-педагогічної роботи Прикарпатського національного університету, доктор філософських наук, професорка Галина Михайлишин та декан Педагогічного факультету, доктор педагогічних наук Оксана Кондур взяли участь в онлайн-заходах, які проходили в університеті-партнері – Українському вільному університеті (м.Мюнхен, Німеччина).

Зокрема, наші викладачі взяли участь в онлайн-лекції «Батьки і діти – конфлікт поколінь», яку провела професорка, психологиня, психотерапевтка, декан філософського факультету УВУ  Лариса Дідковська.  У ході виступу вона науково обґрунтовано та ілюстративно описала етапи розвитку психологічного зв’язку між батьками та дітьми: залежність, контрзалежність, незалежність та взаємозалежність. Також науковиця назвала основні причини та наслідки перманентно існуючої проблеми конфлікту «батьки і діти» для сучасного інформаційного соціуму в умовах кризи навичок та кризи соціальних комунікації. У ході онлайн-лекції всі учасники взяли участь в обговоренні.

«Тема онлайн-лекції надзвичайно актуальна,зокрема, в умовах сьогодення. Дослідження, яке провела наша колега Лариса Дідковська є корисним для використання у професійній підготовці майбутніх вчителів початкової освіти, вчителів-предметників, і особливо соціальних педагогів”, – зазначила професорка Галина Михайлишин.