З початком нового навчального року!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, працівники та наші першокурсники!

Сьогодні, 1 вересня, ми традиційно відзначаємо День знань – день початку нового навчального року!

Незважаючи на нові виклики, з якими цьогоріч довелося зіткнутися за умов пандемії, наш університет активно розвивається і впродовж кількох років за консолідованим рейтингом вищих навчальних закладів України залишається лідером серед ЗВО Івано-Франківщини та входить у ТОП-10 кращих університетів Західного регіону. За цим же рейтингом наш університет, в порівнянні з минулим роком, піднявся на 5 позицій і посідає 22 місце серед усіх (!) вітчизняних ЗВО. Сьогодні Прикарпатський університет посідає друге місце серед закладів вищої освіти України за рейтингом SciMago Institutions Rankings 2020, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Це результат самовідданої праці нашого колективу. І надалі наше головне завдання – втримати свої позиції.

Новий навчальний рік також розпочинається в особливих умовах. Для усіх нас, викладачів, студентів, аспірантів та працівників університету, він є періодом великих випробувань і вимагає від кожного, передусім, особистої відповідальності, самоорганізації, дисципліни та витримки.  

У день початку нового навчального року хочемо особливо звернутися до наших першокурсників, які роблять свої перші кроки на шляху до здобуття омріяної професії. Дорогі першокурсники, у цей нелегкий для нашої академічної спільноти час,  ви зіткнетеся з новими викликами та випробуваннями,  але будьте певні в нашій підтримці та допомозі.

Тож, нехай новий навчальний рік стане для кожного з нас роком особистих досягнень, наукових відкриттів та професійних успіхів! Здоров’я, сил та наснаги!

Ректорат