Говоримо на В1,В2: онлайн-тренінги для викладачів польської мови

Днями викладачі кафедри слов’янських мов факультету філології та Центру сертифікації з іноземних мов нашого університету провели онлайн-методичний тренінг для викладачів польської мови. У ньому взяли участь півсотні лекторів та викладачів-полоністів з різних міст України (Бучача, Харкова, Черкас, Дніпропетровська, Дрогобича, Умані, Калуша, Києва, Коломиї, Львова, Луцька, Миколаєва, Тернополя, Запоріжжя, Житомира). Захід був присвячений стандартам оцінки усних висловлювань та розвитку мовленнєвих навичок відповідно до загальноєвропейської системи мов.

Також працівники Центру сертифікації у співпраці з Центром польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську провели ще один навчальний курс з методики викладання польської мови як іноземної для викладачів та випускників полоністики. Онлайн-тренінг був проведений завдяки підтримці Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща та Фонду «Допомога полякам на Сході» в рамках проекту підтримки польських студій на Сході, який реалізується кафедрою слов’янських мов та Центром сертифікації.

Також днями на базі Центру сертифікації з іноземних мов нашого університету пройшов онлайн-семінар в рамках програми державних іспитів зі знань польської мови як іноземної. У ньому взяло участь 169 осіб. Захід провела викладач університету, експерт Державної комісії з сертифікації польської мови як іноземної, член групи авторів тестових завдань та екзаменаторів Саманта Бусіло. Зазначимо, що друга частина онлайн-семінару відбудеться в жовтні місяці і буде стосуватися навичок письма. Її проведе професор Агнешка Карольчук, експерт Державної комісії з сертифікації знань польської мови як іноземної.