Наша збірна з баскетболу – Чемпіони України!

22 вересня ректор університету Ігор Цепенда привітав з черговою перемогою студентську жіночу баскетбольну команду «Івано-Франківськ-ПНУ», яка стала чемпіоном України з баскетболу 3х3 (стрітболу). На зустрічі також були присутні тренер команди Юрій Процюк та журналісти.

«Перемога нашої команди на чемпіонаті України – це великий успіх. Для Прикарпаття це перша така перемога команди з олімпійського ігрового виду спорту. Університет пишається тим, що наша баскетбольна команда сьогодні займає міцні позиції в студентському спорті України. Це в першу чергу свідчення того, що наші студенти на сьогоднішній день починають організовувати такі моделі, які притаманні американським університетам – коли університети, з одного боку, мають сильні професійні команди, а з іншого – сильних студентів. Наші баскетболістки не тільки чудові професійні спортсменки, але, в той же час, здобувають професійну освіту, яка в майбутньому дасть їм можливість розвиватися як особистість. Тому сьогодні для нас ця перемога широкоформатна і є важливою з точки зору розуміння того як потрібно розвивати професійний спорт і відповідно його підтримувати», – зазначив ректор.

Він також подякував тренеру команди Юрію Процюку за наполегливу працю у підготовці спортсменів та досягнення високих результатів.

«У нас доволі сильна команда і ми це розуміли. На кожну гру налаштовувалися максимально. У нас була ціль – спочатку зайняти перше місце в своїй підгрупі, а потім вийти у фінал і у фіналі перемогти. Нам це вдалося», -розповіла про перемогу в чемпіонаті капітан команди Вероніка Космач.

Під час зустрічі тренер Юрій Процюк підсумував здобутки команди за рік та поділився планами на найближчий період. В контексті цього він підкреслив, що студентська жіноча команда з баскетболу 3х3 стала переможцем чемпіонату Європи серед студентських команд, посіла перше місце в регулярному чемпіонаті супер-ліги 3х3, здобула п’яте місце на чемпіонаті світу серед студентських команд та займає п’яте місце в жіночій супер-лізі. За словами тренера зараз команда наполегливо готується до фіналу кубку України з баскетболу 3х3, фінальних змагань молодіжної студентської ліги та жіночої супер-ліги. За ініціативи ректора Ігоря Цепенди наша баскетбольна команда планує провести тренувальний збір до цих змагань на базі університетського СОК «Смерічка» в Микуличині.

У ході розмови ректор запевнив студентів-спортсменів про всіляку підтримку з боку університету і побажав нашій зірковій команді нових спортивних досягнень та перемог.