Вчена рада: підсумки вступної кампанії та завдання на цей навчальний рік

29 вересня відбулося онлайн-засідання Вченої ради університету за участю професорсько-викладацького складу. Головним питанням порядку денного були результати вступної кампанії 2020 року та завдання на 2020/2021 навчальний рік.

Традиційно захід розпочався урочистим моментом нагородження. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив офлайн грамоту ОДА кандидатці педагогічних наук, доцентці кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Педагогічного факультету Роксолані Зозуляк-Случик.  

Далі, відповідно до порядку денного, ректор виступив з презентаційною доповіддю про результати вступної кампанії 2020 року та завдання на 2020/2021 навчальний рік.

За підсумками вступної кампанії цьогоріч лави студентів Прикарпатського університету поповнило більше 2 тисяч молодих людей, які здобуватимуть освітній ступінь бакалавра. Найбільше зараховано вступників на такі спеціальності, як: «психологія», «право», «філологія (англійська мова і література)», «готельно-ресторанна справа».

Під час доповіді ректор звернув увагу на популярність Прикарпатського університету серед абітурієнтів, про що свідчить кількість поданих заяв вступниками на ОР бакалавр – 13 587 на денну форму навчання і 1397 – на заочну.  Щодо пріоритетності , зазначив ректор, то першим пунктом виділили Прикарпатський університет у своїх заявах 1904 вступники. Це свідчить про зацікавленість абітурієнтів нашим університетом.

У своєму виступі ректор також звернув увагу на конкурсний бал для конкурсного відбору на I курс бакалавра. Цьогоріч він був найбільшим при вступі на навчання в Навчально-науковий юридичний інститут – 186,6, економічний факультет – 183,0, філософський факультет – 179,4.  

Підсумовуючи, ректор університету Ігор Цепенда наголосив на основних завданнях на новий навчальний рік. Передусім, це – якісна освіта, формування нових методик подачі матеріалу, розширення роботи над науковими проектами, участь у різних грантах та проєктах, постійна тотальна профорієнтація.

По завершенню основної доповіді відбулося обговорення, в ході якого виступаючі внесли ряд пропозицій щодо проведення профорієнтаційної роботи та наступної вступної кампанії. Під час голосування учасники конференції схвалили доповідь ректора та прийняли відповідну Постанову.

У ході онлайн-засідання Вченої ради йшлося і про результати участі студентів університету в студентських олімпіадах, творчих конкурсах, спортивних змаганнях. Доповідаючи з даного питання, проректора з наукової роботи університету, професорка Валентина Якубів підкреслила активну участь студентів у II етапі конкурсу студентських наукових робіт у 2019/2020 навчальному році. Загалом студентами на конкурси було надіслано 56 наукових робіт, з яких 25 – відзначені дипломами переможців.

Також студенти показали високі досягнення і у змаганнях з різних видів спорту. В 2019/2020 навчальному році  наші спортсмени здобули 13 золотих нагород,  6 – срібних та  5 – бронзових.  

На завершення доповіді проректора Валентина Якубів звернула увагу колег в подальшій роботі на залучення студентів до виконання наукових проектів, до проектної діяльності через «Агенти змін», активізацію роботи студентських наукових гуртків та інші напрями підвищення ефективності наукової роботи зі студентами.