В університеті відбувся масштабний екологічний форум

Цікавими та насиченими були всі три дні Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», що відбувся у нашому університеті.

Ініціатором проведення й основним організатором Форуму стала одна з найбільших природоохоронних громадських організацій України — Всеукраїнська екологічна ліга.

Цей захід сьомий раз поспіль об’єднав більше 300 учасників з усіх регіонів України. Зокрема, наші науковці  з Факультету природничих наук і кафедри біології та екології впродовж багатьох років активно розвивають і пропагують екологічну освіту і науку на теренах Прикарпаття й України, вцілому, реалізовуючи численні регіональні, загальнонаціональні і міжнародні екологічні проекти, спрямовані на підтримку екологічної безпеки (у тому числі, транскордонного характеру), збереження біорізноманіття, вдосконалення Програм з охорони навколишнього природного середовища й екологічного законодавства.

Сподіваємося, що разом із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Карпатським національним природним парком нашому університетові вдасться реалізувати амбітний проєкт із створення на базі Міжнародного наукового центру “Обсерваторія” Карпатського екологічного центру.