Тренінги для колег-медиків

21-28 жовтня на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проходили тематичні онлайн-тренінги з підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників закладів медичної освіти «Інноваційні технології навчання у закладі вищої освіти». У них взяли участь 64 представники закладів медичної освіти Івано-Франківська, серед яких здебільшого викладачі Івано-Франківського національного 
медичного університету. Тренерами виступили викладачі нашого університету: професори Олена Будник та Любомира Пілецька, доценти Інна Червінська, Тетяна Близнюк та Лілія Мідак.

Навчання проводилося з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx. Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси у вищій освіті, цифрові технології навчання та інструменти для оцінювання результатів навчання студентів, використання віртуальних лабораторій для проведення онлайн-експериментів та технологій доповненої реальності для 3D-візуалізації навчального матеріалу.

Упродовж онлайн-занять учасники також з’ясували значення медійної культури для розвитку професійної компетентності медичного працівника, навичок критичного мислення у протидії маніпуляцій і фейків, комунікативних навичок, soft-skills медичних працівників, цифрові технології для організації дистанційного навчання студентів, методи профілактики професійного вигорання медичних працівників та ін.

Як зауважила директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Олена Будник, такі курси з підвищення кваліфікації для фахівців медичної галузі в нашому університеті проводяться вперше. Враховуючи позитивні відгуки колег-медиків Олена Будник висловила сподівання на подальшу співпрацю в цьому напрямі та обмін кращими викладацькими практиками щодо підвищення якості надання освітніх послуг.

Після завершення циклу тренінгів всі учасники отримали відповідні сертифікати.