Вийшов у світ другий том словника гуцульських діалектів

Днями побачив світ другий том словника “Гуцульська діалектна лексика та фраземіка в українській художній мові”!

Це перший словник, у якому лексикографічно опрацьовано діалектну лексику й фраземіку одного говору (гуцульського), освоєну мовою української художньої літератури.

Автором ідеї та концепції, керівником проєкту та відповідальним редактором цього унікального  видання є доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови факультету філології Василь Ґрещук. За словами автора це перший Словник, у якому лексикографічно опрацьовано діалектну лексику і фраземіку одного говору (гуцульського), освоєну мовою української художньої літератури.

У словникових статтях охарактеризовано значення понад 7,5 тисяч гуцульських діалектизмів, не враховуючи фонетичних варіантів, проілюстровано використання їх кожним автором у своїх художніх текстах із паспортизацією, відзначено їх образне вживання.

Матеріали до словникових статей підготували кандидати філологічних наук, доценти кафедри української мови Іван Думчак і Віра Пітель, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Валентина Ґрещук, а також кандидати філологічних наук Роман Бачкур і Лілія Париляк.