Відтепер у медійному просторі мобільна версія сайту Студентського радіо

Сьогодні, в День працівників радіо, телебачення та зв’язку, у Прикарпатському університеті презентували проєкт мобільної версії сайту Cтудентського радіо міста Івано-Франківська. Його реалізує кафедра журналістики факультету філології спільно з ГО «Асоціація сталого розвитку громад» у співпраці з закладами вищої освіти обласного центру в рамках Угоди про партнерство.

Урочистий захід пройшов за участі ректора університету Ігоря Цепенди, керівника ГО “Асоціація сталого розвитку громад” Ігоря Князюка, викладачів кафедри журналістики та студентів. На презентацію також запросили представників місцевих ЗМІ.

«Ми розглядаємо цей додаток не тільки як такий, що буде працювати на користь освітньої програми «Журналістика». Адже  зрозуміло, що саме для наших студентів і викладачів потрібні нові навчальні бази практик. І це один із важливих елементів. Проте, ми розглядаємо значно ширше. Він буде охоплювати молодіжну аудиторію, і не лише студентську. Ми маємо на меті  поглибити проєкт і залучити учнівську молодь. Ми докладемо усіх зусиль, щоб він не був лише інформаційним, а був проблемно-дискусійним. І цим він буде відрізнятися від інших інформаційних ресурсів», – зазначив у вступному слові ректор.

Проєкт розроблений фахівцями лабораторії «Телерадіостудія» та студентами 4-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» факультету математики та інформатики та спеціалістами ІТ компаній Softserve та Perfectial. Як розповів керівник ГО “Асоціація сталого розвитку громад” Ігор Князюк, над розробкою адаптованої версії сайту працювали близько чотирьох місяців. Проте, концепцію опрацьовували близько року.

“З ним дуже зручно працювати як на комп’ютері, так і з мобільних гаджетів, смартфонів. Дуже схожий до мобільного додатку. Завантажується певне програмне забезпечення, якщо ви заходите на сайт “Франківської хвилі” і можна слухати радіопрограми, бачити стріми”, – поінформував Ігор Князюк.

У рамках проєкту, зазначив під час презентації доцент кафедри журналістики Ігор Бойчук, створюється регіональний інформаційний ресурс Шпальта-ІФ (shpalta.if.ua), який буде публікувати матеріали, напрацьовані редакцією та найцікавіші матеріали з життя університетів Івано-Франківська – партнерів проєкту. Наразі сайт доопрацьовується і вже незабаром розпочне повноцінно функціонувати.  

Крім того, як зазначалося під час презентації, на кафедрі журналістики розпочато роботу по створенню пресклубу та медіашколи. За словами професорки кафедри журналістики Ганни Марчук якісна підготовка фахівців вимагає якісної журналістської освіти і тому створення таких майданчиків для здобуття студентами професійних навичок є дуже актуальним.

Фото Володимир Гарматюк (пресслужба ПНУ)

  • Презентація сайту студентського радіо