Університет співпрацює з освітянами міста та області

Сьогодні на базі Прикарпатського університету розпочалися триденні навчальні курси для директорів та бухгалтерів шкіл, працівників відділів освіти області. За допомогою технології Cisco WebEx Meetings  хмарної платформи pu.webex.com, яку Прикарпатський отримав завдяки трирічному проєкту створення Проектно-освітнього центру АГЕНТИ ЗМІН, що фінансується за кошти секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу, до заходу в режимі онлайн приєдналося понад 660 учасників.

У відкритті заходу взяли участь ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда, директор Департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович та його заступник Андрій Сташків.

Нині темою семінару було питання посилення фінансової автономії закладів загальної середньої освіти. У ході його програми обговорили низку питань, зокрема, щодо застосування централізованої або децентралізованої системи; бюджетування, виконання кошторису, оплати праці в системі загальної середньої та дошкільної освіти, сучасний стан нормативно-правового поля здійснення публічних закупівель.

У своєму виступі під час онлайн-зустрічі ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда зазначив, що університет сьогодні приділяє значну увагу розвитку освіти нашого регіону. Зокрема, враховуючи процес децентралізації в країні та реформу освіти, університет готує фаховий кадровий потенціал для ОТГ.

«Головне завдання сьогодні – це максимально створити умови для керівників шкіл в розумінні тієї ситуації, яка відбувається у вітчизняній освіті. Також не менш важливим є розвиток ОТГ. Адже там де є успішна територіальна громада, там буде успішною і школа», – зазначив ректор.

Він також звернув увагу учасників онлайн-семінару на співпрацю університету з освітянами міста та області і закликав активно долучатися до спільних тренінгів, семінарів, круглих столів та конференцій задля подальшого розвитку освіти на Прикарпатті.