Ректорат обговорив проблеми організації освітнього процесу, електронний документообіг та інформаційну роботу

Чергове розширене онлайн-засідання ректорату відбулося сьогодні в університеті. В ньому брали участь керівництво університету, директори інститутів та Івано-Франківського фахового коледжу, декани факультетів, завідувачі кафедр та керівники відділів університету. Вони проглянули низку важливих питань щодо стану та проблем організації освітнього процесу, обговорили проєкт Положення про організацію внутрішнього електронного документообігу. Зокрема, йшлося про технічну сторону в плані вдосконалення проведення дистанційних занять, форми і методи роботи зі студентами, які навчаються за індивідуальним планом. В контексті останнього ректор університету Ігор Цепенда зазначив, що в умовах дистанційного навчання кожен викладач має значно більше можливостей для того, щоб такі студенти працювали над тією проблематикою, яку їм надали викладачі. Та попри все, наголосив ректор, потрібно вдосконалювати систему індивідуальної форми навчання.

Керівниця загального відділу університету Тетяна Корнієнко представила на обговорення проєкт Положення про організацію внутрішнього електронного документообігу в університеті. Вона зазначила, зокрема, що дане Положення складається з 4-х розділів і поширюється на всі електронні документи, що створюються, відправляються або одержуються, та встановлює загальні положення щодо порядку проходження електронного документа з моменту його створення або одержання й до моменту відправлення або передавання до архіву університету. Як зауважила Тетяна Корнієнко запровадження в університеті системи електронного документообігу є вимогою часу і дасть можливість забезпечити оперативний інформаційний обмін із використанням корпоративної електронної пошти, покращити стан виконання завдань та доручень структурними підрозділами університету.

У заключній частині онлайн-засідання ректор звернув увагу на інформаційну складову відзначення 150-річчя з дня народження патрона університету Василя Стефаника у 2021 році. Передусім він подякував викладачам кафедри української літератури факультету філології, завдяки яким вже завершена робота над 4-томником творів Василя Стефаника і незабаром відбудеться презентація цього унікального видання. У контексті цього питання відбулося обговорення щодо затвердження логотипу та гасла ювілейного року. Завідувач кафедри української літератури, професор Степан Хороб також поінформував про низку заходів, які вже вдалося здійснити в рамках 150-річчя, і тими, над якими зараз працює оргкомітет.

На завершення Ігор Цепенда звернув увагу на необхідності щоденної активної інформаційно-комунікаційної роботи в університеті із використанням сторінок сайтів та соцмереж. Він наголосив на реалізації профорієнтаційних заходів на разі у форматі онлайн, а за відміни карантину, і офлайн. В кінці засідання було озвучено низку організаційних оголошень та робочих пропозицій.