Проєкт з програмування став фіналістом міжнародної ініціативи Meet and Code

Онлайн-квест “Вчимося програмувати, мандруючи!” (Let’s code, travelling!) – відзначений як захід, котрий  потрапив до фіналу міжнародної ініціативи Meet and Code 2020 у номінації Code for Europe (Кодуй для Європи)!

Автори квесту – доцентки кафедри математики та інформатики і методики навчання факультету математики та інформатики Олеся Власій і Ольга Дудка та магістрантка спеціальності “Середня освіта (Інформатика)” Ольга Ліщинська. Саме результати магістерського дослідження Ольги Ліщинської “Цифрові інструменти освітнього геокешингу” лягли в основу розробки квесту. Науковий керівник – Олеся Власій. Нашими партнерами проєкту є Code Club Івано-Франківськ та Івано-Франківський ІТ-кластер. 

У номінації Code for Europe до фіналу також увійшли заходи, що популяризують новітні технології і були проведені командами з Італії, Франції та Бельгії.

Фінал планується у березні. Будуть визначені заходи-переможці в 5-ти номінаціях, в тому числі і в номінації Code for Europe (Кодуй для Європи). Організації, що посядуть перші місця у категоріях та загальному голосуванні на загальноєвропейському конкурсі, отримають грошову винагороду.   

Нагадаємо, що у рамках ініціативи разом з партнерами Code Club Івано-Франківськ та Івано-Франківський ІТ-кластер наші викладачі та студенти провели ряд заходів для учнів загальноосвітніх навчальних закладів не лише Івано-Франківська, а й інших міст України. Проєкт об’єднав ІТ-спеціалістів, громадських діячів, науковців, вчителів, студентів та дітей.

«Участь у європейській ініціативі для нас і для наших студентів стала добрим досвідом і ми вдячні нашим партнерам Code Club в Івано-Франківській області та ГО «Івано-Франківський ІТ кластер» за активну підтримку», – зазначила ініціаторка та координаторка заходів Олеся Власій.

Довідково: Ініціатива Meet and Code реалізується SAP, Haus des Stiftens gGmbH та організаціями-членами мережі TechSoup Europe. Meet and Code підтримує заходи із кодування та цифрових технологій в наступних країнах: Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Кіпр, Данія, Естонія, Франція, Фінляндія, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Казахстан, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Великобританія та Україна.