За допомогою партнерів Прикарпатський масово залучає дітей і дорослих до занять бадмінтоном

5 лютого у рамках реалізації спільного проєкту Прикарпатського національного університету, Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, Федерації бадмінтону України, відділення НОК в області в Центрі інноваційних освітніх технологій PNU-EcoSystem Прикарпатського національного університету відбулося вручення тренерам-викладачам фізичного виховання загальноосвітніх шкіл області спеціальних наборів для організації та проведення занять з бадмінтону.

Участь у проведенні заходу взяли ректор Прикарпатського національного університету, голова Ради спортивної студентської спілки в області, керівник Федерації бадмінтону в області Ігор Цепенда, президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров, віце-президент Федерації бадмінтону України Василь Продан, голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, голова відділення Національного олімпійського комітету в області Мирослав Карабін, заступник керівника Департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Андрій Сташків та тренери-викладачі фізичного виховання шкіл Івано-Франківщини.

За словами президента Федерації бадмінтону України Олексія Дніпрова в Івано-Франківській області активно розвивається фізична культура і спорт, передусім, серед молоді. Він високо оцінив діяльність Прикарпатського університету в популяризації різних видів спорту, зокрема, бадмінтону.

«Прикарпатський національний університету імені Василя Стефаника, на мій погляд, це найкращий і найсучасніший університет на Івано-Франківщині. Він має добре розвинену спортивну інфраструктуру. Саме на спортивному стадіоні Прикарпатського університету в 2019 році ми відкрили перший в регіоні професійний бадмінтонний майданчик. Основна наша мета – розвивати інфраструктуру в напрямку підготовки майбутніх олімпійських чемпіонів», –  зазначив Олексій Дніпров.

Він вручив Подяки за співпрацю та вагомий особистий внесок у розвиток бадмінтону ректору ПНУ, керівнику Федерації бадмінтону в області  Ігорю Цепенді та голові відділення НОК в області Мирославу Карабіну. Також Олексій Дніпров запропонував включити ректора Прикарпатського університету Ігоря Цепенду до складу виконавчого комітету Федерації.

Під час зустрічі учасники висловилися з приводу популяризації бадмінтону серед громадськості краю. На їх думку бадмінтон сьогодні є одним із тих видів спорту, який дозволяє людині тримати себе в добрій формі, тому важливо залучити до занять такого олімпійського виду не лише учнів, а й їх вчителів, пересічних громадян різного віку.

«Стратегія Прикарпатського університету, поряд з освітніми послугами та потужною наукою, мати моделі дозвілля студентів. Адже це, з одного боку, елемент спортивних досягнень, спорту високих досягнень, а з іншого – розширення можливостей для студентів займатися спортом. Але ми не обмежуємося лише студентами, а й залучаємо до цього виду спорту усіх бажаючих. Ми хочемо привернути увагу до цього достатньо дешевого виду спорту, але унікального з точки зору гармонійного розвитку людини на всіх її етапах життя», – підкреслив під час зустрічі ректор університету Ігор Цепенда.

Ігор Євгенович також подякував усім партнерам освітнього проєкту і зазначив, що ініціатива і далі буде розвиватися в регіоні.

«Бадмінтон – цікавий і потрібний вид спорту. Сподіваюся ми напрацюємо ще нові спільні проєкти для його популяризації», –  зазначив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

На завершення зустрічі 25-ти тренерам-викладачам фізичного виховання шкіл області,  котрі пройшли навчання за  міжнародною програмою з бадмінтону Shuttle Time, вручили відповідні сертифікати та спеціальні набори для проведення занять з бадмінтону.

«Закуплене за державні кошти бадмінтонне спорядження для шкіл дасть можливість якісно проводити заняття з дітьми. Ми хочемо масово залучити дітей до занять з фізичної культури і спорту, до здорового способу життя. Наша ініціатива є добрим стартом до спорту високих досягнень», – наголосив голова відділення НОК в області Мирослав Карабін.

Під час перебування в Прикарпатському університеті президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров ознайомився зі спортивною інфраструктурою університету, зокрема, побував у спортивному залі та тренувальному комплексі Академії боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина.

Цього ж дня в Микуличинській загальноосвітній школі I-III ступенів Яремчанської міськради урочисто відкрили бадмінтонний майданчик.  В урочистому заході взяли участь, зокрема,  ректор Прикарпатського університету, керівник Федерації бадмінтону в області Ігор Цепенда, президент Федерації бадмінтону України Олексій Дніпров, віце-президент Федерації бадмінтону України Василь Продан, заступник керівника департаменту освіти, науки і молодіжної політики ОДА Андрій Сташків, голова обласного відділення НОК Мирослав Карабін, голова Яремчанської ОТГ Андрій Мироняк. Під час заходу гості передали бадмінтонний набір для проведення занять з учнями. На новому майданчику ректор ПНУ Ігор Цепенда з президентом Федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим зіграли першу символічну гру.

«В розрізі шкіл перший бадмінтонний майданчик відкрито сьогодні в найбільшій сільській школі області – Микуличинській ЗОШ. Ми будемо розширювати цю концепцію і наступний етап буде стосуватися шкіл міста Івано-Франківська. Таким чином переконаний, що впродовж 2-3 років кожна загальноосвітня школа буде мати не тільки бадмінтонний майданчик, але в першу чергу висококваліфікованого тренера, який буде вести підготовку спортсменів з цього виду», – зауважив керівник Федерації бадмінтону в області Ігор Цепенда.

Під час виїзного заходу ректор мав нагоду показати нашим партнерам як проходить будівництво Міжнародного центру зустрічей студентської молоді  України і Польщі. 

  • Освітній проєкт з бадмінтону